Świeżynek
![]() |
|
Witam, nie wiem czy podpinam sie pod odpowiedzni dział.. otóż wyjeżdżając od mamy "pożyczyłam" sobie z jej maszyny kilka stopek, w tym część opisaną w instrukcji jako prowadnik ściegu krytego (zdj w załączniku). Zaintrygowało mnie to to ale przeglądając instrukcję obsługi maminej maszyny (Łucznik Kinga 2011) nie znalazłam info jak używać tej części. Czy ona zastępuje stopkę do ściegu krytego czy jest montowana tylko do takiej stopki (do ściegu krytego)?
Pomożecie? Dodam że ja mam Singera 4423 czyli mocowanie matic. Pozdrawiam ![]() --- Ostatnio edytowane 2016-03-06 12:46:22 przez nnita --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Rodzaj mocowania nie ma znaczenia, ten prowadnik zastępuje stopkę do ściegu krytego, mocuje się go w miejscu mocowania uchwytu matic, razem z nim i ze zwykłą stopką. Nie mam w tej chwili w domu maszyny z odpowiednim uchwytem, ale mam taki prowadnik i założyłam go do mojej maszyny i może to ci pomoże.
Na zdjęciechprowadnik i stopka do ściegu krytego i zwykła stopka, tylko moja maszyna ma wysoki uchwyt, a prowadnik jest przeznaczony do niskigo, dlatego jest tak wysoko, powinien być na wysokości stopki ![]() Jeśli nadal nie wiesz jak tego używać to w przyszłym tygodniu mogę spróbować odkopać łucznika i zamontować do niego, ale naprawdę ciężko mi powiedzieć, kiedy uda mi się to zrobić. ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Dziękuję za odpowiedź
![]() ![]() GoraLove Szycie - myślę, że dam radę, dziękuję ![]() --- Ostatnio edytowane 2016-03-06 20:49:07 przez nnita --- |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.