Świeżynek
|
|
Hej. Witajcie.
Jako bardzo początkująca z dumą i jeszcze zawstydzeniem chętnie pokażę swoje projekty. Brakuje w nich dokładności bo jestem niecierpliwą osobą. Walczę z tym. Dlatego tez bardzo chętnie przyjmę wszelkie podpowiedzi i uwagi na temat moich uszytych ubrań ![]() Pierwsza na taśmę leci poszewka na poduchę z zamkiem, który jest tak niewielki, że poduszkę muszę porządnie ugnieść żeby tam weszła ![]() Druga to spódnica z koronki z cekinami z wykroju Burdy. Bardzo zmodyfikowana przeze mnie ![]() Trzecia to kamizelka z pierwszym użyciem overlocka, dwustronna dzianina bez wykańczania brzegów. Pierwsza sukienka uszyta na warsztatach ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
fajne początki, a jak ubrania wyglądają na człowieku? pozdrawiam ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Szycie jest piękne.
![]() ![]() ![]() |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Twoje początki są dość zaawansowane!
![]() |
|
Świeżynek
|
|
Bardzo chętnie pokażę je na sobie 😉
Moje ubrania może są trochę skomplikowane w uszyciu. Pewnie gdybym o tym wiedziała przed wyborem danego wykroju czy tkaniny to nigdy bym się za to nie zabrała. Dzięki temu wiele się uczę i mimo błędów jestem z siebie dumna 😀 ----------------------------------------- Hej, pokazuję kamizelkę na sobie. ![]() Dodatkowo uszyta przeze mnie spódnica. Wykrój na podstawie zdjęć zrobiłam sama. Po raz pierwszy szyłam rogi i nawet mi wyszło ![]() Mam problem jednak z falowaniem boków. Na jednym jest zamek kryty (wypróbuję patentu z flizeliną następnym razem). Jednak drugi też się faluje nie wiem czemu... Pasek był krojony z prostokąta i też się nie układa ładnie na talii. --- Ostatnio edytowane 2016-03-20 16:32:10 przez Projekt-Warsztat --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Jeżeli to rzeczywiście początki, to szacunek. Kamizelka bardzo twarzowa i mam przeczucie, że będzie Ci słuyć. A spódnica oryginalna i pięknie leży. Gratuluję! ________________________________________________________
http://magdiczka.blogspot.com - moje zmagania z blogowaniem i szyciem ![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.