Wersja do druku

Świeżynek
Witam serdecznie

Czy ktoś mógłby pomóc? Mam mały problem, otóż przy zmianie igły, nowa wpadła mi do środka maszyny. Nie mam pomysłu jak ją wyciągnąć, bo chyba całą maszynę trzeba byłoby rozkręcić. Mogę szyć na niej, czy jakimś sposobem postarać się ją wyciągnąć?

Pozdrawiam i Wesołych Świąt :)
Zaaklimatyzowany
Hej
Wyciągnij igle jak najszybciej.
Wesołych świąt:)
Świeżynek
Ale którędy, całkiem od góry? Czy do chwytacza przez płytkę ściegową?
Może to głupie pytanie ale człowiek się uczy całe życie- co to za różnica którędy? I tak płytkę bym odkręciła żeby wyciągnąć cokolwiek ze "środka maszyny"
Stały Bywalec
Może skorzystaj z pomocy magnesu.
Świeżynek
Może to głupie pytanie ale człowiek się uczy całe życie- co to za różnica którędy? I tak płytkę bym odkręciła żeby wyciągnąć cokolwiek ze "środka maszyny"
bo teoretycznie mogłaby też wpaść całkiem od góry, tam gdzie jest silnik np przez dziurkę na trzepień, wtedy byłoby trudo. Bo napisałaś że całą maszynę trzeba rozkręcać to się zdziwiłam gdzie ona wpadła że całą musisz rozkręcić. A tak to chyba prosta sprawa, przecież i tak te cześci się od czasu do czasu odkręca żeby przeczyścić chwytacz i naoliwić.

--- Ostatnio edytowane 2016-03-28 20:44:28 przez Agnieszka ---
bo teoretycznie mogłaby też wpaść całkiem od góry, tam gdzie jest silnik np przez dziurkę na trzepień, wtedy byłoby trudo. Bo napisałaś że całą maszynę trzeba rozkręcać to się zdziwiłam gdzie ona wpadła że całą musisz rozkręcić. A tak to chyba prosta sprawa, przecież i tak te cześci się od czasu do czasu odkręca żeby przeczyścić chwytacz i naoliwić.

O rozkręceniu maszyny pisała autorka a nie ja...a autorka sobie pewnie poradziła skoro nie ma odezwu wiec problem solved :)

--- Ostatnio edytowane 2016-03-28 20:44:28 przez Agnieszka ---
Krawiec-Filozof
Według mnie łatwiej byłoby dostać się do niej od dołu. Jeśli nie ma wydzielonej komory chwytacza i igła sobie tam luźno lata po całej "piwnicy" - to wystarczy odkręcić dolną pokrywę. Jeśli maszyna taką ma oczywiście. :) A jeśli utknęła gdzieś w komorze chwytacza to lepiej zabrać się do niej od góry. I to koniecznie, bo może uszkodzić chwytacz.
https://www.facebook.com/Zibiasz
Mistrzyni Krawiectwa
Zibi ma rację.Miałam też takie zdarzenie mechanik poradził abym na podłogę położyła biały papier i nad nim potrząsnęła maszyną tzn odwróciłam maszynę do góry nogami i potrząsałam nią za chwilę igła i maleńka śrubeczka były na papierze miałam pewność że nic metalowego nie ma już w mechanizmach maszyny.Jeśli nie będziesz mieć pewności że została usunięta nie szyj...

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.