Wersja do druku

Świeżynek
Witam wszystkich na tym forum, jestem nowa i bardzo proszę o pomoc.

Stało się to, gdy próbowałam pierwszy raz zrobić dziurkę na guzik. Zrobiłam wszystko tak, jak pisało w instrukcji. Niestety, coś poszło nie tak, maszyna wciągnęła mi materiał do środka, pod ząbkami zrobił się jeden wielki kołtun. Jak już wszystko posprzątałam, powyciągałam ze środka, to zobaczyłam, że bębenek nie jest na swoim miejscu i nie mam pojęcia,jak zrobić,żeby wrócił na prawidłową pozycję. Maszyna ogólnie się zacięła, nie da się jej uruchomić. Nie mam pojęcia, co robić. Nie mam czasu, żeby oddawać ją do mechanika na parę tygodni, bo pilnie jej potrzebuję. Poza tym, kupiłam ją w październiku, więc jest na nią jeszcze gwarancja - ta opcja zajęłaby dużo dłużej niż mechanik. Proszę poradźcie mi, co mam zrobić?
Załączam zdjęcia bębenka i tego, co zrobiła maszyna na materiale.

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Pogromca spamerów
jak sie zablokowala, to jej sama nie zrobisz, pewnie sie przestawilo :)
Stały Bywalec
Lepiej jednak zdać się na fachowca..
Z trzech opcji (reklamacja w sklepie, naprawa niegwarancyjna u mechanika, samodzielne grzebanie w maszynie) wybralabym jednak tę pierwszą. Czasu zajmie więcej niż naprawa u mechanika, ale nie stracisz gwarancji. To jednak ważne, jeśli maszyna jest nowa. W najgorszym przypadku, jeśli coś się stało z winy użytkownika, obciążą Cię kosztami naprawy..

--- Ostatnio edytowane 2016-04-01 23:05:15 przez TheTutuOwl ---
Zdejmij płytkę ściegową i spróbuj wyjąć i włożyć bębenek na miejsce.

Ania

http://uczeremchypl.shoper.pl/

http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/

Świeżynek
Dziękuję bardzo za wszystkie odpowiedzi :)

Rozkręciłam płytkę i wstawiłam bębenek na miejsce. Wygłupiłabym się tylko oddając ją do serwisu :D

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.