Wersja do druku

2 strony: 1 2 >

Świeżynek
Witam,

chciałabym, aby znajoma krawcowa uszyła mi taką sukienkę. Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć, jaki to materiał i ewentualnie w jakim sklepie internetowym mogę znaleźć podobny materiał (wiem, że z identycznym będzie ciężko)? Z góry dziękuję :)

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Zaaklimatyzowany
Hej
Co do sklepów to niestety nie pomogę ale może popatrz za ażurowymi materiałami poprostu ?jak to ma być letnia sukienka to coś bardziej naturalnego.
Powodzenia:)
Stały Bywalec
Cienka bawełna pewnie będzie ok. Albo bawełna z dodatkiem, żeby uzyskać bardziej lejącą postać.
Generalnie jestem zwolenniczką pochodzenia po sklepach i pomacania :)

Nie jestem fanką kiecek, ale ta jest obłędna!

--- Ostatnio edytowane 2016-04-09 09:01:06 przez TheTutuOwl ---
Niestety, w moim mieście jest tylko jeden sklep z materiałami, więc pozostaje mi tylko Internet. Szukałam, ale nie mogę znaleźć nic podobnego, dlatego pytam na forum :)

Zgadzam się- sukienka jest nieziemska. Zupełnie jak jej cena: 12 tys. złotych :)
Zaaklimatyzowany
Poprzeglądaj firany ażurowe albo z laserowo wycinanym ażurowym haftem moze wyskoczy cos sensownego?
Stały Bywalec
Lv o co chodzi z ażurem? Twoim zdaniem w tej tkaninie są jakieś wycięcia? Ja widzę gładki materiał z deseniem drobnych płatków ułożonych w kształt kwadratowego kwiatka.. Zwłaszcza na trzecim zdjęciu widać..
Aż przesiadlam się na większy ekran, bo na codzień na małej komórce oglądam forum, ale ażuru nie mogę tu dojrzeć :)

Jeśli kupować w necie, to można podesłać fotkę z sukienką, jeśli sprzedawca doświadczony i z wiedzą to doradzi..

Co to za projektant że 12 tys?
Mamy jeden z tych oczywistych przykładów, że jak ktoś umie sobie własnoręcznie odtworzyć to jest do przodu ładną sumkę..
Swoją drogą, jeszcze wolno sobie coś uszyć na wzór markowej kiecki? Albo usługowo wolno to robić? Pewnie niedługo i tu prawa autorskie wejdą....

Wracając do wątku- pasuje mi tu jakaś śliczna amerykańska bawełna, taka aż lekko śliska na powierzchni.. Kupowałam kiedyś bawełnę wg projektu Roberta Kaufmana- myślę, że jakościowo byłaby ok.
Jak trafię na coś podobnego to wrzucę link.

--- Ostatnio edytowane 2016-04-10 10:36:12 przez TheTutuOwl ---
hej no Ja też się przesiadłam na kompa jak to napisałaś i faktycznie to jest porostu taki wzór....sory mój błąd. Na małym ekraniku z komórki wyglądało mi to na wycinane, cóż zdarza się każdemu pomylić;)a na przyszłość TheTutuOwl , jak już coś adresujesz do mnie bo wydaje mi się, że to było do mnie, to chociaż poprawnie wpisuj mój nick...to raptem dwie litery
Stały Bywalec
Daisy- na szybko coś, co może być odpowiednie:
http://www.szmatkalatka.pl/Batik_Fioletowe_motyle_tkanina_bawelniana-824.html
http://www.szmatkalatka.pl/Fioletowe_kwiatuszki_tkanina_bawelniana-793.html
http://cottonhill.pl/pl/p/tkanina-Robert-Kaufman-FUSIONS-ORCHID/926
http://www.robertkaufman.com/fabrics/fusions_6644/
http://www.robertkaufman.com/fabrics/lavish/APTM-14871-163/
Te dwa ostatnie linki są z katalogu R.K., ale pewnie znajdziesz je w sklepach w Polsce.
Oczywiście są też inne marki takich tkanin- szukaj w sklepach z amerykańską bawełną.

Rozważałabym również jakąś tkaninę z jedwabiem- delikatnie połyskującą, cienką, ale trzymającą fason. Może zawodowe krawcowe jeszcze coś podpowiedzą :)

Jeśli uszyjesz taką kieckę, to wrzuć tu fotkę- bardzo jestem ciekawa efektu uzyskanego w 'warunkach domowych'.
Bardzo dziękuję za podpowiedzi. Cały czas szukam podobnej tkaniny. Znalazłam nawet sklep, gdzie tworzą tkaniny na zamówienie. Napisałam do nich- może się uda.

TheTutuOwl- to sukienka tunezyjskiego projektanta Azzedine'a Alaia. Miała ją na sobie Natalia Siwiec u Kuby Wojewódzkiego. Chcę bardzo podobną, lecz nie identyczną sukienkę. Zacznijmy od tego, że ciężko mi znaleźć podobny materiał. Chciałabym też nieco większy dekolt, a mniejszy dół (nie wiem, jak to się fachowo nazywa). Wydaje mi się, że nie jest to jakiś nadzwyczajny projekt, bo takich rozkloszowanych sukienek jest w sklepach dużo, więc chyba nie nikt nie posądzi mnie o plagiat :)

Jak tylko uda mi się znaleźć materiał, to oczywiście- wstawię zdjęcie.

Pozdrawiam i dziękuję za pomoc :)

Świeżynek
Witajcie :)

Też pytanie o materiał na sukienkę, bo chciałabym dodać rękawki do tego projektu, więc wolę odwiedzić dobrą krawcową niż kupować w sklepie internetowym. I stąd moje pytanie: jakie to materiały? Głównie o ten w kwiaty mi chodzi, gdzie go można znaleźć, bo spód to chyba modny od dłuższego czasu neopren - pianka.

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!

2 strony: 1 2 >

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.