Świeżynek
![]() |
|
Mam nadzieję, że kiedyś zacznę pisać na forum coś ciekawszego niż o problemach
![]() Ostatnio jednak otrzymałam pomoc (dziękuję!), a teraz znów jestem w kłopocie. Szyłam sobie spokojnie (obrzucałam bawełnę) moim Łucznikiem (Zofia 2015) i nagle bum - koniec szycia. Objawy: - ząbki transportera "opadnięte" poniżej płytki (i nic nie da się zrobić! Regulacja wysokości transportera nie działa, nic się nie zmienia), - koło kręci "do połowy", tj. igła nie dochodzi do płytki ani niżej. Nie mam pojęcia, co jest grane z tym transporterem. Jak dochodzę kołem do oporu, ząbki lekko się przesuwają, jakby coś ewidentnie było zablokowane. Da się palcem podnosić te ząbki od dołu, ale brakuje "czegoś" (?), co by samo je trzymało w tej pozycji. Czy ktoś może mi coś poradzić? Będę ogromnie wdzięczna. Na zdjęciu widać, jak to wygląda. --- Ostatnio edytowane 2016-04-24 17:39:28 przez bakteria --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ja mam Łucznika Jagodę (chyba już wcześniej wspominałam
![]() Niedawno się też dowiedziałam, że Łucznik którego uważałam za porządną polską firmę jest teraz produkowany w chinach. Pamiętam starą, piękną maszynę babci, niezawodna. Może sprawdź czy Ci się tam nitka gdzieś nie wplątała w środek. Mi się tak robiło jak mi się tak gdzieś przy bębenku nitki wplątywały. --- Ostatnio edytowane 2016-04-24 18:26:38 przez KotFilemon --- |
|
Świeżynek
![]() |
|
KotFIlemon, znowu my obie w wątku o problemach
![]() Ale teraz naprawdę mam kłopot z tym transporterem, żadnych nitek tam nie ma, wszystko wygląda ok, tylko właśnie jest opadnięty :/ |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Może ktoś doświadczony coś Ci podpowie, ja jestem na etapie zwątpienia w mojego Łucznika ale może jeszcze wszystko się odmieni
![]() Mam nadzieję, że uda Ci się dojść z Twoją maszyną do porządku ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Z samego zdjęcia nic nie mozna wywnioskować.Trzeba nagrac film i pokazać jak zachowuje się transport.
Zawsze powtarzam żeby podczas nagrywania wszystko powinno poruszać się baaaaaaaaaaardzo powoli,wtedy można coś zaobserwowac. --- Ostatnio edytowane 2016-04-24 21:09:33 przez myszek67 --- --- Ostatnio edytowane 2016-04-24 21:10:00 przez myszek67 --- |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.