Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Hej,
Zawracam Wam głowę pierdołami, ale mam problem nie do przejścia... ![]() ![]() Czy ja to w ogóle dobrze upinam? Czy coś mi umknęło? Zapasy są wliczone w wykrój w przypadku "Anny". Wolałabym nie modyfikować wykończenia dekoltu i nie decydować się na obszycie go lamówką, bo to już umiem, a tego odszycia jakoś nie mogę załapać ![]() Pozdrawiam! |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Z tego co widzę to dekolt składa się z dwóch kompletów - jednym odszyciem odszywasz drugie odszycie. Do prawej strony przyszytego odszycia przykładasz prawą stronę drugiego odszycia.
Żeby mieć pewność, wolałabym jeszcze zerknąć do tej Anny, możesz napisać który to numer, może dzisiaj jeszcze mi się uda to zrobić? |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
I dlatego odszycie musisz odwrócić i przyłożyć do wycięcia w sukience odwrotnie, niż na trzecim zdjęciu.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Raczej plisa + odszycie, a nie dwa odszycia. Jakoś nie mogłam najpierw załapać tej idei.
Odszycia minimalnie się robi krótsze. Poza tym dekolt może naciągnął się przy szyciu/prasowaniu, a na odszyciu trzyma flizelina, więc wymiar został. Natomiast jeśli to jest plisa, to ma być przyłożona dolnym brzegiem (on jest dłuższy) - tak jak teraz leży, to będzie jako odszycie. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Trochę namotałam z nazewnictwem. Mam ten numer Anny.
Plisę dekoltu (pierwszy komplet ten podklejony) trzeba przyszyć do sukienki. Potem tę przyszytą plisę odszyć drugim kompletem. Jak odwrócisz podklejoną plisę (trzecie zdjęcie - narysowana linia znajdzie się na dole), długości powinny się zgadzać, szwy też. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ago, masz rację. Przed chwilą starałam się to sprostować, mam nadzieję, że teraz jest prawidłowo.
|
|
Administrator
![]() |
|
Zerknij na ten tutek, od 10 zdjęcia jest wszywanie odszycia -> KLIK ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
obetnij ten wielki zapas na szwy, moze starczy tego oblozenia
![]() |
|
Dzięki Dziewczyny, jesteście wielkie! Zdaje się właśnie, że w tym konkretnym projekcie muszę postąpić zgodnie ze wskazówkami Fides i AgiM - wydaje mi się, że dwie czynności opisane w instrukcji skompilowałam nieświadomie w jedną i stąd cały problem i przykładanie tej plisy na odwrót...
![]() ![]() Poza tym dzięki za wszelkie porady, przydadzą mi się na pewno! |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.