Wersja do druku

Świeżynek
Dzień dobry

Jak w tytule - mam problem z opuszczeniem ząbków transportera w maszynie Janome e1015. Czy jest to w ogóle możliwe w tym modelu? Na zdjęciu widać symbole opuszczenia ząbków, ale nie potrafię dojść do tego, w jaki sposób to zrobić. Może trzeba dokupić jakąś część? Będę ogromnie wdzięczna za pomoc.

Pozdrawiam

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
janome 31015
Stara Gwardia
Czesc,

skoro na maszynie jest obrazek z opuszczonym transporterem to taka funkcja musi w niej byc.
Powiedz w instrukcji nie ma nic napisane na ten temat?
Moze ten przelacznik jest gdzies z boku albo z tylu maszyny?
pozdrawiam Masza

edit: jesli to ta maszyna http://adamar.pl/media/products/92e8013dbf73fde75e869c16bd1e4c2c/attachments/pl_PL/Instrukcja-Juno-E1015.pdf to niestety mozliwosci opuszczania transportera nie posiada:bezradny:

--- Ostatnio edytowane 2016-05-17 15:01:20 przez Masza ---
Świeżynek
Przeczytałam instrukcję i nie było w niej ani słowa na ten temat. W innych maszynach Janome po prawej stronie pod ikoną ząbków znajduje się metalowa płytka (przesyłam zdjęcie), którą się po prostu przesuwa, by ukryć ząbki. W modelach e1015 tej płytki nie ma, być może trzeba ją dokupić, ale nawet nie wiem jak nazwać tę część, więc ciężko mi ją znaleźć.

Załączone obrazy

Świeżynek
Jeeeej, to (niestety) ta maszyna :( Bardzo dziękuję za pomoc! Chciałabym spróbować freehand embroidery, ale może jakoś się z tym uporam przy użyciu płytki do cerowania.

Krawiec-Filozof
cerowanie to właściwie to samo, co Freehand embroidery i jeśli masz w zestawie taką płytkę - to powinna zasłonić transporter. Ale to jeszcze nie wszystko! Potrzebna jest jeszcze specjalna stopka do haftowania.
https://www.facebook.com/Zibiasz

Załączone obrazy

Stara Gwardia
Witam.
Myślę że może trzeba poluzować śrubkę za pomocą kluczyka imbusowego (strzałka czerwona ) następnie obrócić śrubę mimośród (strzałka niebieska ) w kierunku w którym ząbki ze swojego najwyższego położenia nad płytką ściegową opadną około 1 mm poniżej górnej powierzchni płytki ściegowej.W tym momencie dokręcić śrubkę imbusową i kręcąc ręcznie głównym kołem maszyny sprawdzić czy transport nie zaczepia o inne części maszyny itp.
Załączniki

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.