Świeżynek
![]() |
|
Dzień dobry
Jak w tytule - mam problem z opuszczeniem ząbków transportera w maszynie Janome e1015. Czy jest to w ogóle możliwe w tym modelu? Na zdjęciu widać symbole opuszczenia ząbków, ale nie potrafię dojść do tego, w jaki sposób to zrobić. Może trzeba dokupić jakąś część? Będę ogromnie wdzięczna za pomoc. Pozdrawiam |
|
Stara Gwardia
|
|
Czesc,
skoro na maszynie jest obrazek z opuszczonym transporterem to taka funkcja musi w niej byc. Powiedz w instrukcji nie ma nic napisane na ten temat? Moze ten przelacznik jest gdzies z boku albo z tylu maszyny? pozdrawiam Masza edit: jesli to ta maszyna http://adamar.pl/media/products/92e8013dbf73fde75e869c16bd1e4c2c/attachments/pl_PL/Instrukcja-Juno-E1015.pdf to niestety mozliwosci opuszczania transportera nie posiada ![]() --- Ostatnio edytowane 2016-05-17 15:01:20 przez Masza --- |
|
Świeżynek
![]() |
|
Przeczytałam instrukcję i nie było w niej ani słowa na ten temat. W innych maszynach Janome po prawej stronie pod ikoną ząbków znajduje się metalowa płytka (przesyłam zdjęcie), którą się po prostu przesuwa, by ukryć ząbki. W modelach e1015 tej płytki nie ma, być może trzeba ją dokupić, ale nawet nie wiem jak nazwać tę część, więc ciężko mi ją znaleźć.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Jeeeej, to (niestety) ta maszyna
![]() |
|
Krawiec-Filozof
![]() |
|
cerowanie to właściwie to samo, co Freehand embroidery i jeśli masz w zestawie taką płytkę - to powinna zasłonić transporter. Ale to jeszcze nie wszystko! Potrzebna jest jeszcze specjalna stopka do haftowania. ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Witam.
Myślę że może trzeba poluzować śrubkę za pomocą kluczyka imbusowego (strzałka czerwona ) następnie obrócić śrubę mimośród (strzałka niebieska ) w kierunku w którym ząbki ze swojego najwyższego położenia nad płytką ściegową opadną około 1 mm poniżej górnej powierzchni płytki ściegowej.W tym momencie dokręcić śrubkę imbusową i kręcąc ręcznie głównym kołem maszyny sprawdzić czy transport nie zaczepia o inne części maszyny itp. |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.