Wersja do druku

2 strony: 1 2 >

Stara Gwardia
Witajcie Kochani :)

Wpadłam na taki pomysł żeby pod tym postem wpisywać wszystkie maszyny z jakimi mieliście do czynienia i były bardzo nietrafionym wyborem. Jest już wątek, gdzie podpowiadamy sobie jaką maszynę zakupić, ale nie ma takiego (albo mi się nie udało znaleźć, jeżeli już coś jest to wtedy zrozumiem jeżeli wątek zostanie usunięty ;) ) gdzie odradzamy sobie zakup konkretnych modeli. Myślę, że to pomoże uchronić szczególnie tych niedoświadczonych szyjących (jak np. ja :) ), lub zaczynających dopiero przygodę z szyciem, przed zakupem totalnej "pomyłki".

Proszę o wpisywanie tylko tych modeli, z którymi sami osobiście mieliście do czynienia i was zawiodły :)

Ja na początek odradzę Łucznika Jagodę 787. Jak już pisałam w innym wątku, maszyna była kupiona nowiutka i od razu się popsuła. Miałam ją dwa miesiące (z czego przez większość czasu nie dało się jej użytkować), a po tym jak się dowiedziałam, że ten model ma wady konstrukcyjne postanowiłam ją zwrócić. Wszystkim którzy zastanawiają się nad jej zakupem (opinii w necie jest niewiele na jej temat) szczerze odradzam.
Stara Gwardia
Chyba odkurzę ten wątek :)
Ja mam Elnę 2110, cena była nie mała bo 10 lat temu 800 zł za maszynę to było "masa pieniedzy" a maszyna do bani :beczy: po prostu zawiodła moje oczekiwania :(
Stara Gwardia
Możesz trochę rozwinąć, w jaki sposób Cię zawiodła? ;)
Świeżynek
Pozwolicie że dodam coś od siebie. Rodzice kiedyś kupili mi w Tesco maszynę YAMATA FY811, ma trochę ściegów.
Zaczynam swoją przygodę z szyciem ale taka maszyna może :zly: Głośna, wciąga materiał a przeszycie twardego jeansu koszmar.
Po oddaniu do mechanika okazało się że maszyna była fabrycznie źle ustawiona. Trzymam ją z sentymentu bo od rodziców, mąż kupił mi Janome DXL 603 :):):):) można szyć ale :boisie:
Stara Gwardia
To jest ta maszyna wyprodukowana przez tesco? Czy to coś innego? :)
Świeżynek
Nie była do kupienia w sklepie. Chyba że produkowana specjalnie dla tesco.
Stara Gwardia
Witam na początek powiem że to świetny, bardzo potrzebny wątek. Ja szczerze odradzam zakup maszyny Medion 17187. Kupiłam taką w ALDI pod koniec stycznia. Poza tym że pracowała bardzo głośno miała inne wady - np. ciężko obracające się pokrętła, niemożność szycia podwójną igłą w pełnej szerokości zygzaka ponieważ prawdopodobnie iglica nie była idealnie wypośrodkowana. Nie udało się "wykręcić" ściegów od 17 do 32 ponieważ pokrętło zatrzymywało się przed nr 17 i koniec - dalej ani rusz. Oddałam maszynę do serwisu (poprzez ALDI)ale serwis sobie z tym nie poradził, zaproponowano mi zwrot pieniędzy no i skorzystałam z tego. Maszyny nie mam, znaczy Mediona 17187 nie mam. A szkoda, taki ładny był, chociaż nie amerykański :(:(
Stara Gwardia
"A szkoda, taki ładny był, chociaż nie amerykański" - :rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:
Młodzież pewnie nie wie skąd ten cytat. Parafraza właściwie... :)

Azalia - o co chodzi z Janome? Rozwiń wątek, co w tym przypadku oznacza:boisie:?

--- Ostatnio edytowane 2017-03-11 09:43:51 przez violina64 ---
Świeżynek
"A szkoda, taki ładny był, chociaż nie amerykański" - :rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

Azalia - o co chodzi z Janome? Rozwiń wątek, co w tym przypadku oznacza:boisie:?

--- Ostatnio edytowane 2017-03-11 09:43:51 przez violina64 ---
Maszyna Janome rewelacja :zacieszacz: To ja jestem jeszcze taka szyciowa ciamajda:zawstydzony: hihi
Stara Gwardia

Jak to młodzież nie wie skąd? ;) O ile się nie mylę to chyba "Sami swoi" Oglądałam wszystkie części i to nie raz. A ten cytat to ulubiony cytat mojego Taty, także zdarza mi się go dość często słyszeć :D

P.S. Młodzież to do ilu lat się właściwie zalicza? :mysli:

--- Ostatnio edytowane 2017-03-11 21:37:07 przez KotFilemon ---

2 strony: 1 2 >

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.