Wersja do druku

Świeżynek
Witajcie! Jestem nowa, zarówno tutaj oraz jako krawcowa ;)
Uszyłam pierwszą spódnicę, wybieram się w niej na wesele. I mam kilka pytań / problemów:
1) chciałabym ją unieść odrobinę aby podkreślić krój (przód krótszy na łuku do góry, tył dłuższy na łuku do dołu).
Myślałam o halce na tiulu ale bez falban, tylko nie wiem jaką długość wybrac, aby ten tył nie łamał się na brzegu hlki, lub może jest jakiś inny szybki sposób. Spódnicę chcę unieść także dlatego, że tył wyszedł o 2 cm za długi.

Będę wdzięczna za pomoc!
Pozdrawiam!\
Ola

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Stara Gwardia
Witaj :)
Ja bym powiedziała że tył wyszedł idealnie i świetnie leży ;) przód wygląda jakoś bardzo prosto tzn nie widać tego łuku. Ja bym coś pokombinowała z przodem tak żeby bardziej ten łuk było widać jak się schodzi do tyłu, a tył lekko skrócić/bardziej podwinąć. Nie wiem czy ta spódnica będzie dobrze wyglądac jak podniesiesz ją przez halkę, ona już sama w sobie jest moim zdaniem lekko uniesiona przez te zakładki. Mi tam z przodu na środku brakuje jakiejś kontrafałdy małej. Ale to jest tylko moja opinia jak ja to widzę. Poczekaj, aż ktoś jeszcze się odezwie i coś mądrzejszego doradzi ;)

A tak po za tym to prześliczna spódnica :) Mogę spytać co to za materiał? :)
Świeżynek
Piękna!
Może zrób coś takiego?

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Stały Bywalec
Na przodzie fałdy położyłabym na zewnątrz nie do środka jak Ty zrobiłaś. Będzie lepiej się układał przy chodzeniu .
No i ten łuk który Justyna zaproponowała chyba wyglądałby lepiej niż jest teraz.

--- Ostatnio edytowane 2016-06-16 20:40:58 przez Warmijka ---
Stara Gwardia
Ja bym takiego dużego wycięcia z przodu nie robiła bo w tej długości spódnica wygląda na Tobie bardzo dobrze, postawiłabym raczej na bardzo delikatny łuk, taki by tylko załamał ten obraz ściętej na prosto spódnicy. Ja bym chciała jeszcze zobaczyć jak spódnica wygląda z boku ;) w sensie jak przód łączy się z tyłem, a raczej jak tył przechodzi w przód ;)

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.