Świeżynek
![]() |
|
Ciężko mi powiedzieć nie widząc jak wielkie masz te "spadochrony"
![]() ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Haha
![]() ![]() Na szczęście okazało się, że niektórzy producenci niemieccy jak esprit, czy tom tailor mają Ski nie najgorzej dopasowane do mojej sylwetki - wystarczyło jedynie koszulki skrócić ![]() Nie tak dawno kupiłem koszulę na zalando calvina kleina i zastanawiam się czy z niej coś będzie. Podoba się mi pod względem jakości. Tylko odnoszę wrażenie że w okolicach barku zbiera się materiał. Mogłabyś rzucić okiem na krótki filmik? https://www.youtube.com/watch?v=Um9Wof703Zo&feature=youtu.be |
|
Świeżynek
![]() |
|
Akurat pada cień na twoje barki na tym filmie ale jednak widać, że koszula jest za szeroka w ramionach. A jaki to masz rozmiar tej koszuli?
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Slimfit, najmniejszy rozmiar 37 - 94,5 cm w klacie, a zatem nic się z tego nie da zrobić?
Tutaj filmik w tamtej koszuli, o której wcześniej pisałem https://youtu.be/fCGVshjYoYM kiedy unoszę rękę do góry, to materiał pod pachami się ciągnie |
|
Świeżynek
![]() |
|
Widzę, że przód jeszcze jest ok ale ten tył na ramionach jest za szeroki no i ten rękaw też jest za długi. Musiałaby krawcowa zebrać na plecach na górze przy rękawach z obu stron wtedy koszula w ramionach zrobi się węższa i dopiero wtedy patrzeć czy zaszewki pionowe na plecach są potrzebne czy nie. Pod pachami zawsze będą Ci się robić lekkie poduszki bo koszula to t-shirt i nie jest elastyczna ale nie aż tak.
No rozmiar to masz faktycznie najmniejszy. Ale widzę, że ćwiczysz więc jest szansa, że zwiększysz ogólne wymiary ![]() ![]() --- Ostatnio edytowane 2016-06-29 14:22:27 przez Krawcowanajuz --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Jeśli mogę dorzucić swoje trzy grosze to chyba dojrzałam w czym problem. Masz sylwetkę tzw. sprężystą, czyli jesteś wyprostowany bardziej niż przeciętniak. Stąd garb na plecach, jeśli się ciut pochylisz i ściągniesz ramiona do przodu to problem zniknie. Tylko pytanie ile wytrzymasz w tej nienaturalnej dla siebie pozycji. Jeśli koszula nie ma z tyłu takiej poszerzającej kontrafałdy to może da się to poprawić wydłużając lub robiąc z tyłu zaszewki do samego karczka. Choć chyba najlepszym rozwiązaniem byłoby uszycie koszuli na wymiar. Nie mając rzeczy w ręku ciężko powiedzieć co poprawić, bo nie widać dokładnie jak jest uszyte.
Zakupy na dziale dziecięcym, skąd ja to znam ![]() ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
GoraLove Szycie o tym myślałam ale nawet jeśli zrobi się zaszewki aż do karczku to i tak efekt za szerokich ramion zostanie. Od dołu aż do karczku będzie fajnie dopasowana a na górze zrobi się taki balon na ramionach jak tylko podniesie ręce. Wydaje mi się, że przy tej sylwetce to nic nie da. Pozostaje tak jak piszesz...szyć na miarę.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
no tak, tym karczku nie ruszymy ![]() ![]() Poprawki ciężka rzecz, wolę szyć od zera ![]() --- Ostatnio edytowane 2016-06-29 14:38:23 przez GoraLove Szycie --- ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Znaczy się, nigdzie nie kupię koszuli dla siebie? :O
Pozostaje tylko szycie na miarę? Nie ma jakiegoś innego rozwiązania, typu wizyta u krawca? A ćwiczyć, ćwiczę. Wcześniej miałem 80 cm w brzuchu i ważyłem ile ważyłem, a teraz mam 76 w pasie i ważę tyle samo. Czyli masa poszła w mięśnie :P --- Ostatnio edytowane 2016-06-29 14:38:43 przez Nurtan --- |
|
Świeżynek
![]() |
|
No właśnie myślałam tylko o zebraniu na plecach na wysokości karczku tyle ile jest za dużo ale właśnie w tym jest problem, że tego nie da się zobaczyć live
![]() ![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.