Świeżynek
![]() |
|
Witam. Mam nowego merrylocka. Przed użytkowaniem chciałabym go najpierw naoliwić. Wiem że sporo z Was ma tą maszynę więc zwracam się z prośbą o pomoc jak to zrobić. Wiem że powinno się naoliwić wszystko co się rusza w maszynie. Co mam poroskręcać? Nigdy tego nie robiłam. pozdrawiam
--- Ostatnio edytowane 2016-06-28 20:10:48 przez april93 --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Skoro jest nowy, to chyba powinien być już naoliwiony. Kiedy ja kupiłam maszynę, tyle że wielofunkcyjną, to ona juz była oliwiona tak, że nawet było czuć tą oliwę/smar czy co to tam jest. Szczerze to nie wiem, czy to jest konieczne, ale może z overlokami/coverlokami jest inaczej.
|
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
szyj szyj szyj ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
W instrukcji Merrylocka coverloka faktycznie przestrzegają że trzeba go często oliwić, ponieważ ma możliwości wielu zmian ustawień.
Najpierw należy wyłączyć maszynę z prądu i odciągnąć pokrywę chwytacza i tam są 4 elementy ruchome do naoliwienia.Jak pokręcisz pokrętłem to powinnaś je zobaczyć. Jeżeli masz instrukcje obsługi w domu to zerknij na rozdział "konserwacja maszyny" i tam znajdziesz czyszczenie maszyny i oliwienie maszyny i powinien być pomocny obrazek i oznaczone te punkty które należny oliwić. |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.