Świeżynek
![]() |
|
witam,
nabyłem parę dni temu pierwszą w swoim życiu maszynę do szycia - Łucznik II Ewa (dla początkującego chyba wystarczy). I od tego czasu non stop ją męczę ![]() Teraz właśnie zakończyłem odmładzanie starej wersalki, wyszło to nie najgorzej, a do tego uszyłem dwie poszewki na poduszki (jaśki). --- Ostatnio edytowane 2016-07-07 14:58:58 przez Piotr1984 --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Muszę przyznać, że wersalka od razu odżyła, wygląda jak świeżo kupiona
![]() ![]() |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Jeśli to faktycznie początki początki to wyszło fantastycznie, a jak ja odnawiałeś? Ja pamiętam pierwszy pokrowiec na sofe to wyszło mi lekko mówiąc fatalnie
![]() |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Ja się przyznam bez bicia, że ŁAŁ! Też miałam plany uszyć pokrowiec na swoje łóżko, ale nie odważyłam się nawet zacząć ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Dziękuje wszystkim za dobre słowa
![]()
"odnawianie" rozpocząłem od rozkręcenia całej wersalki (okazało się ze parę śrubek już nie było i musiałem braki uzupełnić), następnie było czyszczenie wszystkiego i zdejmowanie materiału głównego. Żałuje tylko, że nie zamówiłem nowej pianki na siedzisko ![]() Odnowiłem również drewniane boki wersalki - maszyna szlifierska, a potem 4 warstwy lakieru przezroczystego. Oczywiście przy składaniu brakło mi śrub (ach ta moja organizacja pracy), zawsze mi braknie albo za dużo zostanie ![]() Na sam koniec lekkie "prasowanko" i uszycie poduszek. I to na tyle, niestety przy zawiasach dałem za mało materiału i je widać - przynajmniej ten jeden ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
No to widzę, że to grubsza robota była, a nie tylko szycie
![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
oj szycia tez było sporawo, ale wolałem tak obić, bo sama poszewka to nie to samo
![]() --- Ostatnio edytowane 2016-07-08 19:05:49 przez Piotr1984 --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Oooo, nowy facet na forum, fajnie ![]() Szacun za obicie wersalki ![]() ________________________________________________________
Praca rozumna i wytrwała, która nie myśli o zbieraniu owoców w tydzień po siewie, nad przepaściami przerzuca mosty. B. Prus |
|
Administrator
![]() |
|
Przeróbka robi wrażenie i jeśli to pierwszy raz to będzie z Ciebie krawiec ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
|
|
Zgadzam się w pełni. Niesamowita metamorfoza jak na pierwszy raz. ![]() ________________________________________________________
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.