Świeżynek
![]() |
|
Hej.
Szyję swojemu dziecku wkładkę do wózka i utknęłam na obszywaniu dziurek. Przetestowałam kilka pomysłów jak obszyć dziurkę i nie mogę niestety uzyskać zadowalającego efektu. Maszyna na której szyję to Janome QXL605 - mam stopkę do obszywania guzików ale niestety dziurka na pasy jest kilkukrotnie większa - a poza tym na maszynie przy obszywaniu dziurek nie można ustawić by ścieg był szeroki. Dziewczyny, może ktoś podpowie jak uzyskać doskonały efekt? Jakiś tutorial? Specjalna stopka, technika? Jedna z firm mająca w ofercie wkładki robi to tak jak na zdjęciu (długość kilka cm, szerokość ściegu jakieś 4-5 mm) - jak uzyskać taki efekt? A może to jest na jakiejś hafciarce zrobione? Nawet zleciłabym by ktoś mi tak obszył ale nie wiem gdzie, co i jak. Lato w pełni i chciałabym by córcia jeździła już w nowej wkładce... Pomóżcie ![]() --- Ostatnio edytowane 2016-07-11 17:47:18 przez kamafrankowska --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Tu masz pokazane jak się obszywa dziurkę na guzik bez stopki do obszywania dziurek
https://youtu.be/4i97ABultxo?t=13m7s Może w ten sposób zrób, będziesz mogła zrobić nieograniczoną długość dziurki. --- Ostatnio edytowane 2016-07-11 20:16:31 przez KotFilemon --- |
|
Świeżynek
![]() |
|
Dziękuję za podpowiedź
![]() Już spróbowałam tak zrobić i przy dużej dziurce trochę mi się na razie rozjeżdża - pewnie kwestia wprawy ![]() A jakieś pomysły jak to się robi w wersji "profi"?? (to ze zdjęcia) |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Możesz ewentualnie ręcznie spróbować
|
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Ta dziurka na zdjęciu które wstawiłaś wygląda ,że jest zrobiona hafciarką.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Poszukałam trochę na necie i znalazłam filmiki na hasło "dziurkarka" - prawdopodobnie to taką maszyną robi się profesjonalnie.
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.