Stara Gwardia
![]() |
|
Mam prośbę, napisz czy poradziłaś sobie. Trzymam kciuki.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
o matko jest sukces, faktycznie delikutaśna ta maszyna. Mieliście oboje rację z tymi górnymi nitkami, trochę na krzyż i totalna odmowa współpracy.
Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Cieszę się, że jest sukces!
|
|
Świeżynek
![]() |
|
i znowu muszę poprzynudzać
![]() Wydaje mi się, że chodzi o ułożenie końców nitek przed rozpoczęciem szycia. Wszystkie mają być pod stopką po lewej? |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Nawlekasz wszystkie nitki w odpowiedniej kolejności i układasz je za stopką (niektóre będą pod stopką).
Potem przytrzymujesz wszystkie nitki lewą ręką - lekko naprężając i ciągnąc. Uruchamiasz maszynę - i produkujesz/robisz przynajmniej 10 cm łańcuszka (ile dokładnie centymetrów zaleca producent - to na pewno jest napisane w instrukcji). I dopiero teraz sprawdzasz na skrawku materiału naprężenie nitek i regulujesz. |
|
Świeżynek
![]() |
|
no właśnie wszystko robię dokładnie tak i porażka. Coś się gdzieś nie łączy i nitki włażą w materiał i wyłażą kazda sobie. Poddałam się i czekam na experta.
Przy coverlocku nawet jak jest nie do końca dobrze nawleczone to i tak szyje ładnie, przy każdym prawie naprężeniu. Nic to, zobaczymy, co powie (2 tyg. ma urlopu niestety) |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.