Świeżynek
![]() |
|
witam,od niedawna zaczałem zabawiać sie z ekoskórą,póki co użytkuje do tego celu starego łucznika i mam dylemat ponieważ chciałbym zakupic jakąś maszyne przemysłowa lecz w tym temacie jestem zielony i nwmm co wgl kupić,czego szukać.... pary ludzi polecało mi maszyny z potrójnym transportem i długim ściegiem lecz nic mi to nie mówi bo jestem żółtodziobem,fajnie było by gdybyście coś doradzili,druga sprawa dotyczy wycinanie poniewaz póki co to wycinam ręczny nożem i wzornikiem z pleksy ale zależało by mi na tym żeby skrócić maksymalnie czas wycinania a są to sześciokąty i pięciokąty,mowa tutaj o pufach w kształcie piłki footbollowej.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Maszyna z potrójnym transportem to bardzo dobre rozwiązanie do szycia materiałów ciężkich ,trudnych do szycia.
Bardzo pomocna w przeszyciach np na zgrubieniach na grubych szwach itp. Maszyna ma transport ząbkowy jak zwykła maszyna,transport igłowy tzn że igła wspomaga transport ząbkowy,oraz transport przy pomocy stopki. Rozwiązanie to sprawia że dużo lepiej i lżej szyje się np wyroby ze skóry. |
|
Szpec od maszyn
![]() |
|
Dla uzupełnienia dodam, że maszyną z pojedynczym transportem (ząbkowym) można szyć trudne materiały, ale wymaga to dużych umiejętności i czasami lat doświadczenia. Maszyna z potrójnym transportem jest dużym ułatwieniem, nie potrzeba fachowca do szycia trudnych materiałów, wystarczy osoba przyuczona.
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.