Wersja do druku

Świeżynek
Witam,
Szukam firmy, która byłaby w stanie uszyć horyzont wieszany później na scenie bądź rampie. Taki horyzont to po prostu płachta materiału o wymiarach 5x10 metrów z doszytymi do brzegów co pół metra trokami do wiązania. Materiał powinien mieć kolor biały, ecru lub jasny beż i mieć atest przeciwpożarowy (ważne!). Miło by było jeśli taki materiał byłby prosty w utrzymaniu (na przykład w praniu).

Pytam się o firmę, ponieważ będę potrzebował faktury.

Z góry dziękuję za pomoc. Jeśli w złym miejscu umieściłem swoje pytanie, proszę administratorów o przeniesienie posta w odpowiedne miejsce :)

--- Ostatnio edytowane 2016-08-07 19:11:10 przez Tomek_G ---
Stały Bywalec
Duże wyzwanie bo...wielkie gabaryty ;)
Osobiście nie spotkałam się z jasnymi tkaninami niepalnymi ale tematu nie sprawdzałam więc może są.
Zaciekawiło mnie , jak prać coś tak wielkiego ? Tkaniny niepalne są grube i ciężkie a to będzie ok, 40 m , stąd moje pytanie .:papa2:
Mistrzyni Krawiectwa
Może myjką ciśnieniową;) A tak poważnie, to chyba warto popytać w firmach wykonujących plandeki.
Dzień dobry,
Bardzo proszę o pomoc.

Mam kilka worków jutowych po kawie, chciałabym stworzyć z nich torebki/torby/etui na telefon/poszewki na poduszki.
Niestety moje zdolności krawieckie nie są chyba na tyle wystarczające by poradzić sobie z tym tematem.

Chciałabym przekazać worki jutowe do wykonania ww. rzeczy osobie doświadczonej, która będzie umiała wykonać taką usługę. I tutaj zaczynają się schody, dzwoniłam do poprawek krawieckich - nie robią takich rzeczy, do kaletnika - nie robi takich rzeczy.

Czy moglibyście drodzy forumowicze podpowiedzieć mi gdzie powinnam udać się z takimi workami? Czy do szycia juty potrzebna jest jakaś konkretna igła? Macie jakieś dodatkowe rady?

Będę wdzięczna za każdą pomoc :)
Dziękuję.
Stały Bywalec
Witaj,
ja nie szyłam nic z worków jutowych ale nie sądzę aby coś specjalnego było potrzebne przy szyciu .
Pewnie jest dość luźny splot więc może być potrzebny ścieg overlockowy , 5-cio nitkowy lub zawijacze do obszywania brzegów lamówką.
Może ktoś ma doświadczenie z takim materiałem i napisze coś bardziej konkretnego .
:papa2:
Świeżynek
Bardzo dziękuję za pomoc :)

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.