Świeżynek
![]() |
|
Witajcie
![]() pisze z zapytaniem odnosnie nawlekania nici, otoz niby nawlekam zgodnie z instrukcja to i tak nic nie dziala ![]() Znalazlam instrukcje w necie, jednak jest ona po angielsku i nawet po probach jej przetlumaczenia nie potrafie dojsc do ladu ![]() Jestem pewna ze maszyna nie jest uszkodzona i ze to ja robie jakis blad, tylko jaki ? ![]() tutaj znalazlam instrukcje obslugi http://www.manualslib.com/manual/153877/Singer-14u-34b-234b.html?page=1 dziekuje z gory za Wasze odpowiedzi ![]() pozdrawiam Sandemo |
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
nic z zoltego nie przechodzi przez wszystkie oczka
nie widze igiel, wstaw fotke ________________________________________________________
|
|
Stały Bywalec
![]() |
|
No właśnie na fotkach nie widać aby nitki przechodziły wg. instrukcji.
Zrób sobie zabawę i nawlecz nitki kolory takie jak w instrukcji, igły odkręć i wkręć z powrotem. Czasem proste rzeczy okazują się kluczowe w działaniu maszyny. Pamiętaj , że kropki kolorowe zaznaczone w maszynie oznaczają drogę nitki . Próbuj i odezwij się jak efekty. |
|
Świeżynek
![]() |
|
Witajcie
![]() jeszcze raz nawleklam wszystkie nici i w rezultacie wyszlo ze przy iglach sie zrywaja, mam nadzieje ze fotki cos pomoga, probowalam tez juz kolorami nawijac ale to moze kolejnosc nie jest ta ? jesli nie to jaka ? na ostatnim zdjeciu widac juz zerwane nici |
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Sprawdziłaś jak jest ustawione naprężenie nitek od igieł ?
Szkoda że nawleczenie igieł na fotkach nie jest tak dobrze widoczne jak nitki dolne. ![]() |
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
a igly masz dobrze zalozone? w ktora strone sa rowki?
nadal w 1 oczku nie masz ostatniej nitki - przed tym drucikiem a stopke podnioslas przy nawlekaniu? --- Ostatnio edytowane 2016-08-14 22:17:50 przez roksanitka --- ________________________________________________________
|
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Witaj Roksanitka,
nie masz wrażenia,że nitka pierwszej igły jest jakoś dziwnie powyginana w "Z"? Ma trudną drogę do tworzenia ściegu i tam mi coś nie pasuje, ewentualnie igły jak pisałaś lub za duże naprężenie nici. ![]() |
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
no jest to nawlekanie dziwne, igly tez ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
u mnie nitki igłowe idą dość podobnie i szyje ok ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
nitka górna idzie "zygzakowato" w sumie tak jest tez pokazane na rysunku,
igiel nie ruszalam i wole nie ruszac bo skoro maszyna szyla to po co tam sobie sprawe gmatwac, niestety ostatnio nie mialam zabardzo czasu zajac sie maszyna ale jak tylko cos tam pogrzebie i dam znac, no i moze lepsze fotki wstawie odnosnie górnych igiel i nawlekania pozdrawiam wszystkich serdecznie |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.