Wersja do druku

Świeżynek
Witam,

Piszę do Was z prośbą o poradę, ponieważ chyba tylko oko kobiety jest w stanie coś zaradzić.
Otóż zeszłej zimy porwałem rewelacyjna puchową kurtkę na którą wydałem 600 zł i szukam sposobu jak by ją naprawić tak, by zachować klasę, którą owa kurtka posiada ;)
RoZdarcie jest dosłownie kilkucentymetrowe, ale w widocznym miejscu na plecach.
Pisałem już do producenta czy jest możliwość uzyskania paska materiału w tym samym kolorze, jednak zostałem kulturalnie zbyty, stąd trzeba naprawiać na własną rękę. Krawcowe, których się radziłem proponowały jakieś tandetne rozwiązania, dlatego o radę proszę was.

Zdjęia kurtki poniżej

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Stara Gwardia
Hmm...

Poziomy pas przez całą szerokośc kurtki + drugi identyczny niżej. Całośc dobrze przyszyta będzie sprawiała wrażenie "że niby tak ma byc". Pasy w kolorze ciemniejszym niebieskim , ciemniejszym od koloru bazowego kurtki. To tak na szybko co wymyśliłem.

Pytałeś w firmach szyjących odzież puchową ?

Np:

http://sklep.kwark.pl/pl/c/KURTKI/84

Taka naprawa pewnie tania nie będzie.

--- Ostatnio edytowane 2016-08-18 15:54:16 przez Benedek ---
nic nie naszywac, tylko zszyc od srodka tak jakby bylo dodatkowe szycie miedzy 1, a 2, ktore juz sa
Stały Bywalec
Można sprawdzić czy worki kieszeniowe są z tej samej tkaniny i jeśli tak to wykorzystać na łatkę .
Sprawne paluszki nawet ręcznie mogą ładnie zacerować lub naszyć łatkę .Worek kieszeniowy można uzupełnić podobną tkaniną .

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.