Wersja do druku

Zaaklimatyzowany
Witam,:) :)

Proszę o pomoc w sprawie wyboru sztywnika. Będę szyła sobie torebkę typu listonoszka z kodury. Chciałam ją jakoś trochę usztywnić i zastanawiam czy taka będzie wystarczająca http://allegro.pl/sztywnik-krawiecki-z-klejem-szer-160-cm-czarny-i6475349336.html .

Drugie pytanie to jaki materiał najlepiej wybrać na podszewkę by był trwały i dobrze się szył (dodam że nieposiadam overloka).

Może pytania trochę banalne, ale to będzie moja aż druga torebka w życiu którą uszyję :krzyk:

Dziękuję za pomoc :)
Stara Gwardia
Na sztywnikach do toreb się nie znam, chętnie sama poczytam rad innych. Ciekawe czy kodurę można na ciepło połączyć ze sztywnikiem.

Co do podszewki, to:
Mam siatkę ze sklepu, która na wierzchu ma delikatny materiał, a właśnie podszewkę ma z czegoś w rodzaju kodury. To dzięki mocnej podszewce torbę można mocno obciążać np. książkami. Grubsza bawełna np. jeans albo grubsze płótno bawełniane, dekoracyjne, nie odzieżowe też wiele powinno wytrzymać.
Zaaklimatyzowany
Na sztywnikach do toreb się nie znam, chętnie sama poczytam rad innych. Ciekawe czy kodurę można na ciepło połączyć ze sztywnikiem.
Hmmm...a własnie, nie pomyślałam o tym....

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.