Stara Gwardia
![]() |
|
Wróciłam do szycia po kilku latach przerwy. W szafie leżą jeszcze jakieś kretoniki, kory a pewnie elana i bistor też się trafią.
![]() Pomylałam sobie zatem, że marchiano to rodzaj splotu. Wrzuciłam w tłumacza googla. Po włosku marchiano oznacza skandaliczny. Czy ktoś ze "skandalicznego"szył coś może? Mania |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Nazwa tej tkaniny to tak jak słynne "punto". Po prostu nazwa. Prawdopodobnie myślisz o marchiano z Textilmaru lub Motexu. Kroi się przyzwoicie, tylko uwaga z prasowaniem, bo można wyświecić. Dość ciężka, umiarkowanie lejąca. ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Zamówiłam to cieńsze. Jak dostanę przesyłkę to napiszę.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Wczoraj zamówiłam( dzisiaj o godzinie 9 był już pan kurier):Nurek krepa „brudny niebieski”, grubsza dzianinka na sukienkę Szerokość: ok. 150 cm Skład: 85% poliester; 15% elastan
Gramatura: ok. 350 gram / metr bieżący dzianiny Marchiano też „ brudny niebieski” dla mnie taki „milicyjny” odcień Szerokość: ok. 150 cm Skład: 97% poliester; 3% elastan gramatura: ok. 290 gram / metr bieżący tkaniny. Nadaje się na bluzki, sukienki. Nie jest zwiewna , nie prześwituje ale gdybym szyła sukienkę to pewnie na podszewce. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
I miało być szycie ale nici w odpowiednim kolorze nie mam. Załączam zdjęcie tkanin, odcienie raczej przekłamane ale co tam.
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.