Świeżynek
|
|
Witam serdecznie
Chcę pomalować jedną stronę czarnej tkaniny na kolor srebrny - zależy mi na tym, żeby farba nie przeciekła na 2 stronę. Czy jest jakaś farba podkładowa, która może to zapewnić? Pozdrawiam Michał |
|
Stara Gwardia
|
|
Nic mi o tym nie wiadomo, choć siedzę w chemii włókienniczej. Istnieją pokrycia wodoszczelne, ale nie są do zrobienia w domu ani chyba nie nadawałyby się do tego przypadku. Jedna rada, jak mi przychodzi na myśl, to znaleźć tkaninę wystarczająco gęstą i ostrożnie dozować ilość farby. ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
a jakby przygotować to na wzór podobrazia czyli najpierw roztwór żelatyny a po wyschnięciu grunt malarski, na końcu ta srebrna farba ,
|
|
Świeżynek
|
|
Bardzo dziękuję za zaangażowanie. Technika opisana przez zanettę jest pewnie skuteczna, może być jednak zbyt czasochłonna, a czas gra rolę. Potrzebuję materiału, który nie przepuszcza światła, wewnątrz je odbija (biały lub srebrny) a na zewnątrz najlepiej jest czarny. Może prościej niż malować będzie zszyć 2 warstwy tkaniny (białą i czarną), tylko jaka biała tkanina będzie odbijała jak najwięcej światła przepuszczając go jak najmniej?
Potrzebuję też tkaniny która będzie biała i będzie przepuszczała światło (stawiam na materiał na podszewkę). Buduję duże tło fotograficzne 3D, taki duży softbox. (podobne do tego ze zdjęć). Ma 5 ścian z nieprześwitującego materiału i jedną z prześwitującego, przez który światło wydostaje się na zewnątrz światło. Chcę, żeby wnętrze softboksa pochłaniało jak najmniej światła Mam nadzieję że nie zamieszałem za bardzo. |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.