Administrator
![]() |
|
Wątek poświęcony wykrojom z kwartalnika Ottobre.
Jestem ciekawa czy ktoś szył z Ottobre dla dorosłych? Bardzo mnie korci, zastanawiam się jak wypada rozmiarówka. Z Ottobre dla dzieci korzystałam póki co tylko raz i koszulka dla syna wyszła bardzo fajnie rozmiarowo. Wizualnie oczywiście także ![]() Niebawem będę szyć dla syna koleżanki bluzę i spodnie więc się przekonam jak na innym dziecku wypada rozmiarówka itd. Zainteresowanych zapraszam do dyskusji. ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Nooo,na takim modelu to wszystko będzie dobrze wyglądało
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ja korzystam z Ottobre dla dorosłych nr 2/2015. Uszyłam sukienkę z wykroju nr.10 a teraz szyję model 11, który w zasadzie jest taki sam tylko rękaw ma długi. Noszę 46 i taki rozmiar skroiłam ale spokojnie mogłam mniejszy, nie wiem czy wszystkie modele tak mają czy tylko ten. Główka rękawa ma zaznaczone wdanie ale nie było co wdawać.
|
|
Administrator
![]() |
|
No no niech Cię nie zwiodą te niebieskie oczęta :> ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Administrator
![]() |
|
Czyli szału nie ma...
Ja zamówiłam wczoraj dwa nr Ottobre dla dzieciaków. Wcześniejsze miałam pożyczone od koleżanki ale myślę, że mając te dwa wydania obszyję Staśka przez najbliższe lata ![]() ________________________________________________________
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Dla dorosłych nie kupuje bo jakoś nie przypadają mi do gustu ich wykroje. Ale dla dzieci owszem, uzbierało mi się już trochę gazetek, ubrania wychodzą bardzo fajne. Poniżej sukienka, bluzka z kapturem i na jednym zdjęciu bluzeczka z krótkim rękawem i spodenki.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Fantastyczne.Podziwiam. Może i ja się zmotywuję bo jedno Ottobre dla dzieci mam.Te ubranka były szyte przy użyciu owerloka?
|
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Dziękuję
![]() ![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.