Wersja do druku

Świeżynek
Witam, jak w temacie mam problem z maszyną, po włączeniu bardzo, bardzo wolno chodzi,z widoczną trudnością, ale rozkręca się do "normalnego trybu" w ciągu ok. 3 minut i potem już chodzi sprawnie. W trakcie szycia zdarza jej się skrzypić, piszczeć. Regularnie czyszczona i oliwiona od nowości, tj. 8 lat Wiecie co to może być?
Dzwoniłam na serwis ale zbyli, że trzeba przywieźć a czas naprawy w okolicach miesiąca:/
Stara Gwardia
Na serwis Łucznika?
Ci byli mili, ale ja już gwarancji nie mam a ty na pewno też nie.
W każdym serwisie powiedzą ci że czas serwisowania jest ok. 21 dni, i nie ma zmiłuj.
Wyjątkiem jest serwis główny, ale oni mają tam anioły i diabły, nie mechaników. Za to ile biorą serwisy pogwarancyjnie to inna historia. No i transporty na własny koszt...kurierem door to door.
Jeśli skrzypi to niedobrze, tak czy inaczej. Zależy w jakim mieście jesteś. W Warszawie jest gwarancyjny serwis Łucznika który robi normalne naprawy ale polecić nie mogę,bo mi coś rozregulowali. Jest też gościu który jeździ. Też se każe płacić.
Wszystko zależy...
Może to wał korbowy? To najdroższa naprawa, bo ok. 200 zł. w latach ubiegłych.
A może nici i włosy wplątały się w mechanizm? TO się da przeciąć, tylko trzeba odkręcić płytkę...

--- Ostatnio edytowane 2016-11-07 18:25:27 przez Koma ---
Tak naprawdę - nie ma potrzeby oddawania maszyny do przeglądu do jakiegoś wyspecjalizowanego serwisanta... Wszystkie maszyny mają podobną konstrukcję i każdy mechanik powinien sobie z każdą poradzić. Chyba że ma fochy w rodzaju - takich maszyn to ja nie naprawiam... U mojego mechanika naprawa czy przegląd trwa maks. tydzień, z reguły - mniej...

Ania

http://uczeremchypl.shoper.pl/

http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.