Świeżynek
![]() |
|
Witam. Jestem nowa na forum dlatego totalnie zielona, jeśli temat jest założony w złym wątku to z góry przepraszam. :< Chciałabym zapytać was o radę. Dopiero zaczynam przygodę z szyciem. Chciałabym uszyć zwykłą bluzkę z długim rękawem. Chciałabym aby była ona baaardzo elastyczna. Aby pięknie dopasowała się do ciała. Jaki jest mi potrzebny materiał, abym mogła uszyć takie cudeńko? Czy macie swoje sprawdzone strony gdzie kupujecie tego typu materiały?
![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
może jakaś dzianina wiskozowa? niestety nie mam sklepu internetowego który mogę polecić, najlepiej na początku podejść sobie do sklepu z tkaninami i zapytać o dzianiny, pooglądać, podotykać sprawdzić jak się rozciągają porozmawiać z ekspedientką i moze cos ci wpadnie w oko.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
http://sklep.textilmar.pl/dzianina-wiskozowa-c-67.html
tutaj są jakieś dzianiny wiskozowe ale ja nie korzystałam z tej stronki, umieszczam link aby pokazać takie dzianinki |
|
Świeżynek
![]() |
|
Dziękuję za pomoc i cenne rady <3
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Jeżeli nie masz pojęcia o szyciu i dopiero zaczynasz to nie wiem czy zabawa z dzianiną to dobry pomysł
![]() ![]() Może lepiej na początek zacząć od czegoś prostszego, a potem w miarę doświadczenia szyć bluzki czy ogólnie szyć z dzianin. Poza tym jeżeli kupisz sobie jakąś nieodpowiednią, trudną w szyciu dzianinę to dodatkowo stracisz sporo nerwów. Też próbowałam szyć dzianinę i tak się umęczyłam, że rzuciłam to w diabły a materiał już kilka miesięcy leży. |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.