|
Świeżynek
![]() |
|
|
Mam dylemat, czy zakupić książkę ostatnio bardzo wychwalaną "Co za szycie", chociaż czytałam też opinie negatywne - czy kupić Burda szycie krok po kroku? Nie jestem krawcową ale lubię szyć, ostatnio powstają ubranka dla naszej najmłodszej córci, no ale starsza też się upomina ________________________________________________________
|
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
|
Gdybym miała wybierać to Burdę, zwłaszcza,że masz doświadczenie z maszyną. ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Dziękuję za odpowiedź. Mam książkę "Proste i modne szycie", no ale tam nie mam wykrojów odzieży. ________________________________________________________
|
|
|
Świeżynek
|
|
|
To ja polecę YouTube. Wpisz w wyszukiwarce co cię interesuje i yt nauczy cię wsztstkiego
Polecam zagadnienia wpisywać po angielsku, anglojęzyczne zasoby są bardziej różnorodne, a jezlei jest problem ze zrozumieniem języka, to przecież na filmiku wszystko jest dokładnie pokazane Zakładając, że uszytek ma być na poziomie gimnazjalistki,a nie kreacją dla królowej, nauka stamtąd wyciągnięta, bedzie wystarczająca |
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
|
To zależy jakie się filmiki ogląda. Niekoniecznie będzie to uszytek na poziomie gimnazjalistki, bo na YT można też znaleźć filmy bardzo dokładne, z profesjonalnym szyciem, tylko trzeba to potem umiejętnie wykorzystać.
|
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Oj, co do yotube-rskich kursów, to się szczerze zraziłam. Córka wyszukała mi kurs instruktażowy własnie na yt, na spódnicę z koła. Powiedziałam jej, że ja nie mam czasu, żeby to oglądać, jak chce to niech dokładnie ten filmik oglądnie i mi powie co i jak (to była polska instrukcja, wiele gadania z błędem w kroju i obliczeniach w tle). Instrukcja okazał się bublem (w końcu sama usiadłam i dowiedziałam się z komentarzy, jak to poprawnie powinno być wyliczone. Materiał prawie zmarnowany, bo uszyłam ale zupełnie po swojemu Pozdrawiam Dorota ________________________________________________________
|
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
|
Możesz jeszcze spróbować "Nastolatka szyje sama". Jak widać daje się wykorzystać jeszcze, albo dała 4 lata temu http://www.sylwia.szyje.com.pl/notki/128/Uzupelnienie-spodnica-polkloszowa.html --- Ostatnio edytowane 2017-01-26 22:24:32 przez Agniecha --- ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Patrzyłam na link, rzeczywiście bardzo ciekawa książka, tylko jak ją zdobyć? Nie wiem, czy są nowe wydania a ta książka z bloga jest z 1978r ________________________________________________________
|
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
|
1984 nie ma nowszych wydań, niestety. Za to podstawy miary podstawy krojenia i szycia to się raczej nie zmienia, na allegro za grosze.
http://allegro.pl/listing?string=nastolatka%20szyje%20sama&bmatch=s0-uni-1-4-1025 --- Ostatnio edytowane 2017-01-27 13:54:20 przez Agniecha --- ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
|
Dziękuję bardzo, jeszcze nie siadałam do szukania na allero, dziękuję za link Serdecznie pozdrawiam. Dorota Ps. Właśnie zamówiłam za niecałe 3zł Ze skanu tej książki z bloga, wygląda na to, że książka na pewno się przyda. Zobaczę jak przyjdzie, to napiszę więcej, czy warto. --- Ostatnio edytowane 2017-01-28 14:11:36 przez Anioły Anielki --- ________________________________________________________
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.

acebook