Świeżynek
![]() |
|
Szyłam co prawda nie wiele do tej pory i jak już coś to z filmików na YT, czapka wyszła jak wyszła, słabo z techniką, a w poszewce głupi zamek sprawił trudność, jak Wy to robicie. Jedyne co mi wyszło to takie pokrowce na materac, ale to prostokątne, wszędzie równe, jakoś poszło. Jest coś z czego warto czerpać wiedzę? Ja chyba zacznę pruć stare ubrania i kombinować z uszyciem od nowa.
|
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Czapka cudna!
![]() ![]() Nie poddawaj się, w internecie jest mnóstwo tutoriali jak wszyć suwak czy coś uszyć. Są strony z wykrojami, albo blogi krawieckie, o szyciu, filmy na youtubie... ![]() ![]() ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Mi to póki co wszystko pod górę, materiały się nie schodzą, szwy rozchodzą. A najbardziej mnie wkurza, że czasem jak chcę zacząć szyć na delikatniejszym materiale, minky czy firanka to igła wciska mi materiał w dół zamiast przeszyć i efekt jest taki, że jest supeł na początku i nie idzie wyciągnąć materiału bo się wplątał.
|
|
Stara Gwardia
|
|
Nawet doświadczone krawcowe mają problem z tymi materiałami, lecz znają różne triki, które pomagają w ich szyciu. Na pewno się podzielą swoją wiedzą. O szyciu z papierem pod spodem zapewne już wiesz. Zapobiega wciąganiu delikatnych i cienkich materiałów w otwór maszyny.
No zaczynanie szycia nie z samego brzegu. ________________________________________________________
Mowa szczera trwa wiecznie,
lecz fałszywa tylko chwilę. -Salomon- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
MagdaSte, dasz radę
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Magda, uszylas sliczna czapeczke a i z poszewka sobie poradzilas
![]() Ja tez jestem poczatkujaca i po swietach biore sie do nauki i prob..zobaczymy co mi wyjdzie, a zamka sie boje wszywac... poszukaj filmikow na You tobe-jest duzo i wszystko zobaczysz po kroku, jak sie szyje...fajnie ze zaczelas, ja na razie ogladam ![]() powodzenia! |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.