Stara Gwardia
![]() |
|
Witam wszystkich
![]() Pochodze z Wroclawia, a obecnie mieszkam w Wiedniu. Ostatnio codziennie czytam forum i mam wielka ochota wziac sie do szycia. Zamierzalam kupic maszyne, bo moja stara szyla okropnie nierowno i przeskakiwaly sciegi, wiec czytalam porady i zainspirowala mnie Czeremcha, tlumaczac cierpliwie jednej z forumowiczek rozne niuanse dotyczace maszyn i szycia. Zrozumialam ze maszyna to nie wszystko, niedoswiadczonej osobie i najlepsza nie pomoze, bo maszyna za nas sama nie uszyje haha i postanowilam sprawdzic porzadnie stara maszyne- maz mi ja naoliwil i poustawial i musze powiedziec ze szyje teraz pieknie! To stara maszyna Pfaff z zeszlego stulecia(a juz mialam kupic Silwerke), nawet szyje 2 iglami (3 chyba tez) i sciegow ma mnostwo, dla mnie az za duzo, ale zygzakiem i prostym teraz szyje pieknie i to mi na razie wystarczy ![]() ![]() Ruszam z szyciem po swietach, trzymajcie kciuki, pozdrawiam serdecznie, Asia |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Witaj
![]() Kciuki będziemy trzymać na pewno ![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
|
|
Witaj ![]() ![]() ________________________________________________________
Mowa szczera trwa wiecznie,
lecz fałszywa tylko chwilę. -Salomon- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
dziekuje za mile slowa, powodzenie sie przyda
![]() Pochwale sie jak bedzie czym, a na razie mam material, ktory zamowilam w necie bawelniany batyst i na zywo niezbyt mi sie podoba, sa zolte refleksy ktorych nie widzialam i nie chcialam- wyobrazalam sobie calkiem inny, wiec nie bedzie mi szkoda jak popsuje ![]() ![]() ![]() Forum jest swietne, bardzo duzo sie dowiedzialam i pozagladalam tez na kilka wspanialych blogow szyciowych: do Susanny, Czeremchy, podpatruje i sie ucze, a na forum niektore watki byly wrecz dramatyczne np jak Modniak szyl koszule, przy pierwszej poplakalam sie ze smiechu, a druga juz podziwialam, a na koncu sie wzruszylam w kazdym razie czytalam jak powiesc ;D Bardzo sie ciesze ze znalazlam to forum ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
AsiuSu, serdecznie witam, jesteś wśród swoich
![]() ![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Witaj Jaklucznik
![]() Dziekuje za zyczenia, oby mi tak poszlo jak piszesz ![]() Codziennie zagladam na forum co nowego kto uszyl.. a wczoraj bylam w sklepie z materialami takimi pieknymi, ze zaluje ze zdjec nie porobilam, bo na jednym pietrze byly takie tkaniny po 50-100 euro metr, a niektore byly tkane ptasimi piorami.. materialowy raj ![]() ![]() takze zapal nie mija i mam nadzieje ze sie niedlugo czyms pochwale... pozdrawiam ![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.