Świeżynek
![]() |
|
Witam,
problem mam taki, że przetarły mi się krótke spodenki w kroku, jedne z moich ulubionych. Sezon się zbliża, a nie chcę kupować nowych. Poradzicie mi jak to naprawić? Załączam zdjęcie jak to wygląda |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Dziękuję za filmik, ale nie mam maszyny do szycia. Nie poradzę sobie z igłą i nitką w ten sposób.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
A.N. swietny filmik i pomysly, dziekuje skorzystam
![]() Piotrze moze naszyj late, lub udaj sie do kogos kto ma maszyne, albo do punktu krawieckiego tam za niewielkie pieniazki naprawia Ci spodenki ;D |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Możesz też w sklepie z używaną odzieżą znaleźć jeansy z podobnego materiału i np. odpruć kieszonkę i naszyć na dziurę. Wiem, że nie w tym miejscu, ale teraz nosi się takie dziwne spodnie, że może ujdzie.
Albo podszyć od spodu materiał, żeby nie było widać bielizny i powiększyć dziurę jako ewentualna ozdoba ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
hm, a orientuje się ktoś ile taka usługa u krawca by kosztowała?
|
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Ceny mogą być różne.
Możesz sprawdzić w internecie, jeśli w Twoim mieście punkty krawieckie mają swoje strony www, albo, niestety, pochodzić i popytać. U mnie w Szczecinie np. podwinięcie na coverlocku waha się od 4 zł/mb do 30zł za zwykłej szerokości spódnicę. Ekspress, czyli w tym samym dniu u jednych 50% drożej, u innych 100% drożej. Jeśli będziesz sprawdzał osobiście , to warto poprosić o przykładową próbkę, bo nie każdy efekt musi wyglądać tak, jak na filmiku powyżej ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Robiłam tak nie raz (bo notorycznie mi się przecierają :/) i zdawało egzamin. Tylko zamiast przyszycia proponowałabym raczej podklejenie materiału klejem do tkanin, mnie się wtedy rzuca w oczy.
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.