Wersja do druku

Świeżynek
Otrzymalam maszyne w spadku aeg 11227 lcd. Maszyna jest sprawna... w sam raz na poczatek nauki. Niestety maszyna dobrze szyje przez 30cm tkaniny.nastepnie jest szarpniecie i gorna nic zerwana. Zauwazylam ze nic gorna placze sie...bpo zdjeciu bebenka znajduje sie jej duza ilosc za bebenkiem. Nie wiem co moze byc przyczyna... wiem ze szycie to jest to co lubie ale ten maly problem doprowadza mnie do obledu. Czy moglby mi ktos pomoc. Pozdrawiam
Szpec od maszyn
Po pierwsze sprawna maszyna to taka, która poprawnie szyje i nie mamy zastrzeżeń co do jej pracy - oczywiście przy prawidłowym wykonywaniu czynności obsługowych. Opisane kłopoty mogą wskazywać, że maszyna może wymagać regulacji lub naprawy. Przed decyzją odstawienia maszyny do mechanika, samodzielnie upewniamy się (nawet wielokrotnie) o prawidłowym poprowadzeniu nici (nici oczywiście przeznaczone do szycia maszynowego), zakładamy poprawnie igłę nową dedykowaną do szytego materiału (tkanina, dzianina itp), regulujemy naprężenie nici w bębenku oraz na naprężaczu, czyścimy maszynę ze szczególnym uwzględnieniem okolic chwytacza i nanosimy po kropelce oleju na współpracujące ze sobą metalowe części - czasami wykonanie tych czynności pomaga.
Świeżynek
Przy najblizszym wolnym wieczorze wykonam wszystkie w/w czynnosci jeszcze raz... zobazyny co z tego wyjdzie. Dziekuje za odpowiedz.
Świeżynek
Przy najblizszym wolnym wieczorze wykonam wszystkie w/w czynnosci jeszcze raz... zobazyny co z tego wyjdzie. Dziekuje za odpowiedz.

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.