Wersja do druku

Stara Gwardia
Czasem chciałabym się podzielić formą którą sama zrobię (np. na blogu )ale nie wiem czemu po wydruku i sklejeniu okazuje się że wymiary troszkę zostają zmienione - macie na to jakiś sposób,a może trzeba do tego specjalny program komputerowy albo odpowiednią drukarkę?

Pierwsze rysunki stroju czerwonego kapturka rysowałam w Corelu, chciałam podzielić się formą ale na próbę wydrukowałam i skleiłam w domu forme i niestety wymiary różniły się od oryginalnie wprowadzonych do programu

możecie coś doradzić ?
Stara Gwardia
Zakładając, że drukujesz dokument pdf to przy drukowaniu musisz zaznaczyć, żeby drukarka sama nie skalowała wydruku, tzn. page scalling: none
Dziękuję ikk za zwięzłą odpowiedź:)
ale czy to znaczy że jak ktoś będzie korzystał z mojego wykroju i tak jak ja niedawno nie będzie o tym ustawianiu drukarki wiedział to tez wydrukuje ze zmienionymi wymiarami!? i nie ma sposobu żebym ja jakoś takie ustawienie mogła zrobić - tak żeby automatycznie każda drukarka sama nie skalowała wydruku?

Stara Gwardia
Niestety, każdy musi to zrobić sam. Zwróć uwagę, że bardzo często jak są publikowane wykroje w pdf to jest informacja, żeby odpowiednio ustawić drukarkę i na pierwszej stronie jest kwadrat kontrolny (np. 2,5x2,5 cala, albo 10x10 cm) - wtedy po wydrukowaniu pierwszej strony można sprawdzić czy cały wykrój będzie w porządku.
dziękuje ikk :) bardzo mi pomogłaś:)
Stara Gwardia
Polecam się na przyszłość;)

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.