| Świeżynek
  |  | 
| Hej, witam wszystkich.
 od niedawna mam maszyne, zaczełam szyć i wszystko było dobrze do momentu złamania igly. szyłam dosć gruby materiał i dalej po wymianie gily przez chwile było ok. jednak zauważyłam ze igła zaczeła sie blokowac i uderza w płytke pod stopka od mojej strony, widac cztery dziurki - po udezeniu igły. Dlaczego tak sie stalo i czy sama moge to naprawic . czy cos ustawieniu igły moge kombinować ? jak to naprawić. maszyna Juno by Janome E1015. Prosze o pomoc nie moge szyc dalej. zamieszczam foto . Pozdrawiam. | |
| Świeżynek
  |  | 
| teraz widze ze igła wygieta konkretnie  zobacze co bedzie jak dam nowa .  | |
| Stara Gwardia
  |  | 
| EIEIIo, może zadaj maszynie nieco "cieńsze" zadanie zanim lepiej ją poznasz? Napisałaś że maszynę masz od niedawna, więc szyjesz chyba też od niedawna i jeszcze nie zdążyłyście się zgrać - Ty i Twoja Janome. Życzę przyjemnego i bezproblemowego szycia, na pewno się uda     | |
| Świeżynek
  |  | 
| Dzięki, za odpowiedz i podpowiedz. 
 racja wszystko przez ten kilku warstwowy materiał. słuszne uwagi. działamy dalej. Pozdrawiam wszystkich. | |
| Stara Gwardia
  |  | 
| ElEllo, miło że się odezwałaś i że zawieranie znajomości z maszyną zmierza w dobrym kierunku i że się docieracie, zwłaszcza Janome   . Wiesz, czasem mam wrażenie że "maszyna to też człowiek" - zmęczy się, a jeśli na dodatek jest nieoczyszczona, od dawna nie dostała ani kropelki oliwy - no to się zaczyna po swojemu buntować. Z maszyną nic na siłę. Wierzę że zauważysz kiedy Twoja Janome będzie potrzebowała chwili relaksu i umożliwisz jej ten relaks   . Szyj, prezentuj nam swoje dzieła, będziemy się cieszyć razem z Tobą. Powodzenia  | 
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.

acebook
acebook