Wersja do druku

Świeżynek
Hej, witam wszystkich.

od niedawna mam maszyne, zaczełam szyć i wszystko było dobrze do momentu złamania igly.
szyłam dosć gruby materiał i dalej po wymianie gily przez chwile było ok.
jednak zauważyłam ze igła zaczeła sie blokowac i uderza w płytke pod stopka od mojej strony, widac cztery dziurki - po udezeniu igły.
Dlaczego tak sie stalo i czy sama moge to naprawic . czy cos ustawieniu igły moge kombinować ?
jak to naprawić.
maszyna Juno by Janome E1015.
Prosze o pomoc nie moge szyc dalej.
zamieszczam foto .
Pozdrawiam.

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Świeżynek
teraz widze ze igła wygieta konkretnie zobacze co bedzie jak dam nowa .
Stara Gwardia
EIEIIo, może zadaj maszynie nieco "cieńsze" zadanie zanim lepiej ją poznasz? Napisałaś że maszynę masz od niedawna, więc szyjesz chyba też od niedawna i jeszcze nie zdążyłyście się zgrać - Ty i Twoja Janome. Życzę przyjemnego i bezproblemowego szycia, na pewno się uda :):)
Świeżynek
Dzięki, za odpowiedz i podpowiedz.
racja wszystko przez ten kilku warstwowy materiał.
słuszne uwagi.
działamy dalej.
Pozdrawiam wszystkich.
Stara Gwardia
ElEllo, miło że się odezwałaś i że zawieranie znajomości z maszyną zmierza w dobrym kierunku i że się docieracie, zwłaszcza Janome:):). Wiesz, czasem mam wrażenie że "maszyna to też człowiek" - zmęczy się, a jeśli na dodatek jest nieoczyszczona, od dawna nie dostała ani kropelki oliwy - no to się zaczyna po swojemu buntować. Z maszyną nic na siłę. Wierzę że zauważysz kiedy Twoja Janome będzie potrzebowała chwili relaksu i umożliwisz jej ten relaks:):). Szyj, prezentuj nam swoje dzieła, będziemy się cieszyć razem z Tobą. Powodzenia:luzik:

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.