Wersja do druku

Świeżynek
Witam wszystkich

Zakupiłem garnitur, martwi mnie kwestia barków.

Na pierwszym zdjęciu widać wyraźnie, że góra odstaje.

Na drugim wypełniłem górę rękawa kawałkiem grubszego materiału na próbę (wsunąłem pomiędzy koszulę a marynarkę grubszą skarpetę) i wygląda bardzo przyzwoicie. Co powinienem zrobić aby uzyskać właśnie taki efekt? Czy stosowane są tego typu przeróbki krawieckie - wszycie poduszki w górnej części rękawa?

Dziękuję i pozdrawiam

Stara Gwardia
Witam wszystkich

Zakupiłem garnitur, martwi mnie kwestia barków.

Na pierwszym zdjęciu widać wyraźnie, że góra odstaje.

Na drugim wypełniłem górę rękawa kawałkiem grubszego materiału na próbę (wsunąłem pomiędzy koszulę a marynarkę grubszą skarpetę) i wygląda bardzo przyzwoicie. Co powinienem zrobić aby uzyskać właśnie taki efekt? Czy stosowane są tego typu przeróbki krawieckie - wszycie poduszki w górnej części rękawa?

Dziękuję i pozdrawiam

Witaj mateusz 223, według mnie ta marynarka jest dla Ciebie ociupinkę za szeroka w ramionach (barkach). Skoro po wypełnieniu "luzu" leży dobrze - to może kup odpowiednie poduszki na ramiona (są róże rozmiary i kształty),najbardziej chyba pasowałaby taka "reglanowa", by za bardzo nie podnosiła linii ramion i by wypełniła główkę rękawa bo pewnie o to Ci chodzi. Rozpruj delikatnie podszewkę na ramionach lub przy główce rękawa, wsuń poduszkę, ułóż ją tak jak trzeba i ręcznie ją umocuj (przyszyj). No i zaszyj podszewkę w miejscach gdzie wcześniej rozprułeś. Myślę że jeśli skarpeta zadziałała to poduszka też potrafi:):). A po poduszki to do pasmanterii proszę. No a odnośnie pytania czy stosowane są tego typu przeróbki krawieckie - wszycie poduszki w górnej części rękawa - nie wiem czy są, ja bym spróbowała. Powodzenia:):)

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.