Świeżynek
![]() |
|
Witam wszystkich
Zakupiłem garnitur, martwi mnie kwestia barków. Na pierwszym zdjęciu widać wyraźnie, że góra odstaje. Na drugim wypełniłem górę rękawa kawałkiem grubszego materiału na próbę (wsunąłem pomiędzy koszulę a marynarkę grubszą skarpetę) i wygląda bardzo przyzwoicie. Co powinienem zrobić aby uzyskać właśnie taki efekt? Czy stosowane są tego typu przeróbki krawieckie - wszycie poduszki w górnej części rękawa? Dziękuję i pozdrawiam ![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Witaj mateusz 223, według mnie ta marynarka jest dla Ciebie ociupinkę za szeroka w ramionach (barkach). Skoro po wypełnieniu "luzu" leży dobrze - to może kup odpowiednie poduszki na ramiona (są róże rozmiary i kształty),najbardziej chyba pasowałaby taka "reglanowa", by za bardzo nie podnosiła linii ramion i by wypełniła główkę rękawa bo pewnie o to Ci chodzi. Rozpruj delikatnie podszewkę na ramionach lub przy główce rękawa, wsuń poduszkę, ułóż ją tak jak trzeba i ręcznie ją umocuj (przyszyj). No i zaszyj podszewkę w miejscach gdzie wcześniej rozprułeś. Myślę że jeśli skarpeta zadziałała to poduszka też potrafi
![]() ![]() ![]() ![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.