Świeżynek
![]() |
|
Drodzy Forumowicze,
Jesteście w stanie powiedzieć mi jak na owerloku wykonać taki szew? Czy jest jakaś dedykowana do tego stopka do owerloka? |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Tylko overlocki 5 nitkowe mają taką możliwość, to dwuigłowy i 3 - nitkowy szew z możliwością jednoczesnego zszycia, obrębienia i obcinania.
Na "zwykłym" musisz użyć stebnówki i później obrębić obie warstwy materiału naraz. ________________________________________________________
Nie ma rzeczy niemożliwych. Są tylko bardzo nudne i czasochłonne. |
|
Świeżynek
![]() |
|
Bardzo dziękuję za odpowiedź.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
A mi się wydaje, że to zwykły czteronitkowy, tylko dodatkowo przestębnowany, co jest widoczne po prawej stronie.
czerwony - pierwsza igła żółty - druga igła niebieski - stębnówka ten jasnozielony zawijasek - tak idzie nitka od górnego chwytacza. ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Też tak uważam,zszyte czteronitkowym a potem na płask przestębnowane
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Myślicie, że została do tego użyta jakaś specjalna stopka czy uniwersalna zda egzamin? Chce żeby linia na prawej stronie była równa.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Szyjesz po prawej, zwykłą oczywiście się da, ale zerknij tu http://goraloveszycie.blogspot.com/2016/01/stebnowki-idealne-352.html , jeśli masz taką stopkę to niezależnie od wprawy wyjdzie idealnie.
--- Ostatnio edytowane 2017-08-09 22:56:14 przez GoraLove Szycie --- ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
GoraLowe Szycie, zajrzałam na Twego bloga, pięknie problem opisałaś. Niestety moja wyobraźnia techniczna nie zadziałała - powiedz proszę jak można "przełożyć" prowadnik na lewą stronę igły? Zrozumiałam że tak właśnie trzeba zrobić, pewnie źle zrozumiałam.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Dobrze zrozumiałaś, prowadnik "przekładamy" kręcąc śrubką na stopce. Jeśli masz taką stopkę, obejrzyj ją dokładnie, na pewno załapiesz gdzie kręcić i co to powoduje. ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Pięknie dziękuję GoraLowe Szycie, zajarzyłam
![]() ![]() ![]() ![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.