Wersja do druku

Świeżynek
Witam. Jestem poczatkująca. Kupilam sobie maszyne Łucznik Weronika 2008 i nie mam pojecia jak ustawic na scieg 18 np.Ustawiam tak jak w instrukcji pokretlo ale maszyna szyje sciegiem 17. Jak sie obslugiwac tym pokretlem? Nie rozumiem tej instrukcji. Moze bylby ktos tak mily mi pomoc? Dziekuje bardzo i pozdrawiam.

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Stara Gwardia
Z boku masz takie male pokretlo do dlugosci sciegu, ustawiasz je na "SS" i masz czerwone sciegi( te z wnetrza pokretla sciegowego). To jest w instrukcji opisane.

http://goraloveszycie.blogspot.com/
Administrator
Kochana bo te "czerwone ściegi" to są wzmocnione. Ja mam kilkunastoletnią Husqvarnę i też aby szyć "czerwonymi ściegami" to muszę przestawić pokrętło.

* Susanna szyje - mój blog :)

Świeżynek
witam,

dopiero chcę zacząć szyć, nabyłam używaną Weronikę 2008 i odrazu mam problem, nie wiem czy maszyna jest zepsuta czy ja nie mam wiedzy, obstawiam to drugie, otóż na ściegu 5 szyje elegancko, kiedy zmieniam na zygzak i +ss+ to dwa wejscia igły w materiał i mam blokadę igły w materiale, dodatkowo zaplątane nici ...
czy do tego ściegu potrzebna jest inna stopka ?

Stara Gwardia
Do normalnego szycia uatawiamy maszynę 3 bicia na centymetr czyli na około 3 mm.Stopki do zygzaków są ale skoro igła nie wchodzi w stopkę to raczej masz taką założoną.Być może gdzieś masz źle założoną nić górną,albo nić dolna jest źle nawinięta.Tak ma sucho cięzko coś powiedzieć,bo może być kilka powodów

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.