Świeżynek
![]() |
|
Witam. Jestem poczatkująca. Kupilam sobie maszyne Łucznik Weronika 2008 i nie mam pojecia jak ustawic na scieg 18 np.Ustawiam tak jak w instrukcji pokretlo ale maszyna szyje sciegiem 17. Jak sie obslugiwac tym pokretlem? Nie rozumiem tej instrukcji. Moze bylby ktos tak mily mi pomoc? Dziekuje bardzo i pozdrawiam.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Z boku masz takie male pokretlo do dlugosci sciegu, ustawiasz je na "SS" i masz czerwone sciegi( te z wnetrza pokretla sciegowego). To jest w instrukcji opisane. ________________________________________________________
|
|
Administrator
![]() |
|
Kochana bo te "czerwone ściegi" to są wzmocnione. Ja mam kilkunastoletnią Husqvarnę i też aby szyć "czerwonymi ściegami" to muszę przestawić pokrętło. ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
witam,
dopiero chcę zacząć szyć, nabyłam używaną Weronikę 2008 i odrazu mam problem, nie wiem czy maszyna jest zepsuta czy ja nie mam wiedzy, obstawiam to drugie, otóż na ściegu 5 szyje elegancko, kiedy zmieniam na zygzak i +ss+ to dwa wejscia igły w materiał i mam blokadę igły w materiale, dodatkowo zaplątane nici ... czy do tego ściegu potrzebna jest inna stopka ? |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Do normalnego szycia uatawiamy maszynę 3 bicia na centymetr czyli na około 3 mm.Stopki do zygzaków są ale skoro igła nie wchodzi w stopkę to raczej masz taką założoną.Być może gdzieś masz źle założoną nić górną,albo nić dolna jest źle nawinięta.Tak ma sucho cięzko coś powiedzieć,bo może być kilka powodów
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.