Wersja do druku

Świeżynek
Cześć wszystkim!

Mam do was pytanie - jestem szczęśliwą posiadaczką takie sukni ślubnej: http://www.weddingdressbridal.co.uk/cheap-wedding+dresses+sposabella+1431+adeline+vanilla+sposa+2014-1850323.html

Jest ona wykonana ze sztucznego materiału (nie wiem tiulu chyba i koronki są pewnie z poliestru). Krawcowa by mi ją skróciła i wycięła większość warstw. Chciałabym ją ufarbować na ciemnoczerwono albo indygo. Mam pytanie - możecie polecić jakieś farbiarnie które by się podjęły? Bo jak już farbują tkaniny sztuczne to nie farbują ubrań i nie mogę znaleźć nic w sieci. Jeszcze nigdzie nie dzwoniłam, na razie wysyłam maile w poszukiwaniu farbiarni która by to wykonała.

A może można samemu zaryzykować farbowanie takiej rzeczy? Jakimś sprayem :P Bo pewnie nie złapie żadnych dostepnych w sklepach barwników.

Z góry wam dziękuję za pomoc i wszelkie podpowiedzi!

Pozdrawiam, Monika.
Załączniki
Stara Gwardia
A chcesz w tej sukni iść do własnego ślubu, na ślub koleżanki czy na bal? Bo jeśli do własnego ślubu - to spokojnie może zostać biała. Jest cudna. Może nie warto ryzykować, nie wiadomo jak będzie się prezentowała po ufarbowaniu. Pewnie mam staroświeckie spojrzenie - ale moim zdaniem panna młoda najładniej wygląda w sukni białej ewentualnie kremowej lub ecri.
Stara Gwardia
Jakoś farbowania ostatnio nie polecam, bo farby używałam do jedwabiu . np. fevikrylu i zabrudził, owszem, narobił rozgardiaszu, ale zostawił dziwne plamy w dziwnych miejscach. RESZTĘ UŚWINIŁ.
Wyobrażam sobie , że chcesz się pozbyć większości tiulu i fiszbinów,zostawić przepiękne zdobienia i iść w modnym kolorze na balety? Ja mimo przyrostu wagi tiul haftowany w mojej kiecce zostawiam biały, bo wiem że bym chyba cholery dostała gdyby mi sie popsuł. Może jednak czymś innym, bo spray zostawi nierównomierne plamy.
Bardzo dziękuję za miłe słowa. Ja w tej sukni brałam ślub :) I tak - ona bedzie tylko na sylwestra etc. Chce ją skrócić i powycinać wszystkie warstwy spod spodu. Poza tym nie będę jej bardziej zmieniać. I zależy mi właśnie na tym czy istnieje możliwość ufarbowania jej na purpurowo. Ale kurde nie umiem znaleźć nigdzie nikogo kto by sie tego podjął :D

--- Ostatnio edytowane 2017-11-06 16:32:12 przez Monique1992 ---

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.