Świeżynek
![]() |
|
Cześć wszystkim szyjącym!
Chciałabym wam wszystkim jakoś podziękować, że jesteście ![]() ![]() ![]() Na obrazku on sam. Dziękuję, dzięki wam nie kupiłam żadnej nowej maszyny w typie heavy duty tylko postawiłam na starą metalową maszynę. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Witaj black_08
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Krawiec-Filozof
![]() |
|
Oj tak, 466 ma ksywkę "czołg" i jest faktycznie nie do zajechania! ![]() Miałem przyjemność regulować taką maszynerię sąsiadce i naprawdę "bierze wszystko"! Trzeba tylko pilnować grubości igieł i nici. Reszta "robi się sama"... ![]() Właściwie rzecz nie polega na tym, że maszyna jest w całości metalowa. Głównie różnica polega na tym, że starsze maszyny mają przekładnie korbowe, które przenoszą większy moment naciskowy na igielnicy. Są troszkę głośniejsze, ale za to pewniejsze w użyciu od tych obecnych z plastikowymi trybikami. Chociaż na moją Silverkę też nie narzekam i szyje wszystko, jak szalona.... Wifama, która miała być do ciężkich zadań - stoi i zbiera kurz, bo Silverka daje radę. --- Ostatnio edytowane 2017-11-14 23:06:09 przez Zibiasz --- ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.