Świeżynek
![]() |
|
Witam!
Mam małe pytanie. Ostatnio udało mi się dorwać na "szmatexie" (second hand) płaszcz wełniano/kaszmirowy za całe 15 złotych. Nieużywany, zero obtarć, śladów użytkowania. Rozmiar płaszcza - M. Moją rozmiarówką jest L lub XL, lecz jestem dość chudy, więc płaszcz niestety lekko wisi na moim ciele + ma widoczne poduszki. Jest kilka/kilkanaście cm zbyt szeroki. Czy można z nim coś zrobić? Szkoda go wyrzucać, a sprzedawać nie mam zamiaru, bo zawsze marzyłem o takim. Jest to wykonalne? Zwężenie i zmniejszenie ramion? Dołączam zdjęcie. --- Ostatnio edytowane 2017-11-27 20:29:02 przez lisek --- |
|
Administrator
![]() |
|
Jest wykonalne ale też musisz przygotowac się na wydatek kilkudziesięciu złotych jeśli oddasz to do punktu poprawek krawieckich. Nie wiem czy płaszcz ma z tyłu rozcięcie ale zwykle zwęża się na szwie z tyłu a ramiona no cóż - trzeba odpróc rękawy i w tym miejscu zadziałac. ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Mam wrazenie ze moda na dopasowane rzeczy mija i ja bym go nie zmniejszala, bo za rok mozesz zalowac, a taki plaszcz lepiej miec w szafie na lat. Za rok dwa moze Ci sie przytyc, a plaszcz powinienes przymierzyc na marynarke. Swoja droga to faktycznie piekny
![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
U mnie w mieście krawcowa weźmie za to 70 złotych. Już go oddałem, zobaczymy czy nie straci fasonu.
Od lat gimnazjalnych nie przytyłem, nie urosłem (może 1cm), nie mam tendencji do tycia, a jeżeli chce, zazwyczaj tracę to po kilku dniach. U mnie w rodzinie każdy chudy, więc wolę go przerobić. Dziękuję! ![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.