Wersja do druku

Zaaklimatyzowany
Dziewczyny, ile wg Was potrzeba materiału, na taką spódnicę z kontrafałdami.
Talia 75 cm.
Materiał to wełna średniej grubości.

--- Ostatnio edytowane 2017-11-28 16:29:11 przez kamisia ---

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Stara Gwardia
Wg mnie 2 długości. Ale może niech spece się wypowiedza.
Zaaklimatyzowany
Zdecydowałam się na wzięcie trzykrotności obwodu talii. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Material ma zwykle 1.50 szerokosci to wzielabym dwie dlugosci spodnicy, akurat jak licze to wyjdzie 2.20 do 2.30 czyli tyle co 3 pasy :D

--- Ostatnio edytowane 2017-11-29 12:05:28 przez AsiaSu ---
Stara Gwardia
kamisia napisała:
[ Cytuj ]
Zdecydowałam się na wzięcie trzykrotności obwodu talii. Zobaczymy co z tego wyjdzie
. Kamisia, nie wiem czy dobrze zrozumiałam - czy ta "trzykrotność" czyli 2,25 m to będzie ilość materiału w metrach bieżących, o szerokości plus minus 140 cm? Jeżeli tak - to za dużo. Asia Ci dobrze radzi, na taką spódniczkę wystarczą 2 długości (spódniczki) materiału o szerokości 140 cm. Jeżeli spódniczka ma mieć długość np. 60 cm to kup 1,20 m plus zapasy na podłożenie i pasek. Ale jeszcze się zastanawiam - czy ta wełna o której myślisz nie będzie za sztywna lub za gruba na kontrafałdy?
Świeżynek
ja na swoje spódnice z fałdami też biorę 2x długość, w zupełności wystarcza
Zaaklimatyzowany
Taki efekt mi wyszedł :)

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Stara Gwardia
kamisia, gratuluję!! Efektowny efekt:):):). Pięknie wyglądasz w tej spódnicy - tak... romantycznie. Dziękuję że pokazałaś nam swoje dzieło. A sceneria to sala gimnastyczna czy "izba" lekcyjna?
Zaaklimatyzowany
To studio treningowe :) Jestem trenerem personalnym, to miejsce mojej pracy i jedyne gdzie mam takie duże lustro :)
dubel

--- Ostatnio edytowane 2018-02-26 11:43:58 przez kamisia ---

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.