Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Chcialbym zabrać sie za uszycie płaszcza meskiego z flauszu ale mam następujący problem:
W moim obecnym nie bardzo potrafię ustalić skład materiału, a obok w tkaninach flausz jaki mają sklada się z : 85% pol. 13% Rayon 2% spandex, gramatura 580 Moj płaszcz w sieciówce kosztował jakies 150 zł, więc nie sądze aby był wykonany z jakiegos rewelacyjnego gatunkowo materiału. czy taki flausz nada się na płaszcz meski jesien, zimę (w polaczeniu z koszula i marynarka) czy raczej jest za cienki i poszukac flauszu zawierajacego wełnę i kaszmir czy inne tego podobne. Czy ktoś z was uzywał takiego sysntetycznego do szycia okryć? Dziękuję. ________________________________________________________
www.jblaminsky.com |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ja uwazam ze welniany material grzeje i warto z niego miec plaszcz, ostatnio kupilam taki gruby jak koc za 59 zl /m.
Ale ze sztucznego tez mozna nosic spoko i pewnie ma swoje zalety, np mozna prac, nie gniecie sie... W Twoim plaszczu musi byc metka z oznaczeniem skladu, zazwyczaj sa wszyte w srodku plaszcz na dole w bocznym szwie. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Witam. Można taki płaszcz flauszowy podszyć cienką pikówką, to go dodatkowo ociepli. Szyłam o podobnym składzie dla siebie i męża,i są bardzo ciepłe. Jak będą wyglądać po dłuższym użytkowaniu, to sama jestem ciekawa. Myślę, ze mogą się zmechacić. Płaszcze z sukna wełnianego mam już kilka lat, chodzę w nich na okrągło i są bez zmian.Jedynie guziki ponadrywałam przez ten czas ![]() --- Ostatnio edytowane 2017-12-11 11:45:57 przez mmstycha --- ________________________________________________________
Anielska cierpliwość wymaga diabelskiej siły...Dla niektórych osób trzeba uzbroić się w cierpliwość, wyrozumiałość....ewentualnie dobrą patelnię... |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.