Wersja do druku

Świeżynek
Witam, posiadam overclock singer i dzisiaj podczas nawlekania nitki chwytacza dolnego pociągnełam dźwignię nawlekacza ku górze, a jak pusciłam to coś strzeliło i nawlekacz opadł 😢 wiem, że muszę iść do serwisu, ale tu właśnie jest pytanie czy taka naprawa będzie droga?

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Stara Gwardia
Czy to Singer s14-78? Maszyna jest na gwarancji?
Ten metalowy fragment odłamał się od chwytacza dolnego?

--- Ostatnio edytowane 2018-02-10 18:41:39 przez Fides ---
Świeżynek
Tak to ten model i jest na gwarancji ale nie chce do Lidla oddawać. Nie wiem skąd się odlamalo, ale nawlekacz opada w doł
Stara Gwardia
Szkoda, że nie chcesz popatrzeć i dowiedzieć się skąd się kawałek odłamał. W takim razie nic nie mogę pomóc.
Może ktoś inny pomoże, ja już nie. : ) To forum publiczne, każdy może pomóc.

--- Ostatnio edytowane 2018-02-10 21:08:42 przez Fides ---
Stara Gwardia
A ci w Radomiu nie naprawiają już Singerów na gwarancji? Kiedyś mieli serwis door to door, ale ja miałam Łucznika, czyli ich maszynę. Bez kłopotu, znalezienie pękniętej sprężynki od bębenka kosztowało trochę czasu, ale szybko mi odesłali z powrotem, z co najfajniejsze, maszynę ustawili DOBRZE. Czego nie zawsze mogłam się spodziewać po innych serwisantach.
Niestety ja z Koszalina
Świeżynek
Patrzyłam ale nie wiem skąd się to odlamało, wstawiłam jedynie zdj jaki kawałek się odlamał
Stara Gwardia
Z jakiegoś powodu ten nawlekacz opadł. Tam poszukaj miejsca odłamania. Latarka (lampka) ułatwia oglądanie maszyny od środka.
Serwis między innymi maszyn Singera w Radomiu jest dobry i naprawia maszyny z polskiej dystrybucji.
Lidl sprzedaje Singery od niemieckiego dystrybutora i od jakiegoś czasu serwis maszyn również jest w Niemczech : ( Polski serwis może nie mieć części do tego owerloka. Oczywiście mogę się mylić i naprawiają takie owerloki, możesz zadzwonić - http://arkaagd.pl/serwis.php Odległość nie jest problemem, wysłać maszynę można kurierem.

Przeczesałam internet wzdłuż i wszerz, i nie znalazłam części do tej maszyny, co jest dla mnie dość niezwykłe.

(Jeśli zdecydujesz się na skorzystanie z gwarancji, możesz maszynę oddać do każdego Lidla, nawet w innym mieście).

--- Ostatnio edytowane 2018-02-11 13:23:17 przez Fides ---
Świeżynek
Dziękuję za rady, zapytam się jeszcze na miejscu w serwisie jak wygląda u nich naprawa, może obędzie się bez wysyłania 😊

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.