Świeżynek
![]() |
|
Ponieważ jestem na tym forum nowa, chciałam Wam pokazać jakiego rodzaju rzeczy uszyłam
![]() ![]() Zaczynałam oczywiście od dzianin - single Jersey, dresowka ![]() Później podjęłam próbę bardzie skomplikowanej (dla mnie oczywiście) sukienki- tez z dzianiny. Ostatnio wzięłam się za tkaniny. I tak uszyłam płaszcz z kapturem z fluszu, niestety bez podszewki, ale będę próbowała ją zrobić. Zrobiłam formę na spódnicę podstawową i uszyłam z niej spódnicę ołówkową (na próbę, żeby wypróbować wykrój, z surówki). Aktualnie szyję sukienkę żakietową bez rękawów, z podszewką z własnej konstrukcji (zrobionej z pomocą cudownej Pani Marii z kursu, na który uczęszczam). Bardzo jestem ciekawa, jak wyjdzie ostateczny efekt... ![]() --- Ostatnio edytowane 2018-05-22 19:33:40 przez #JaskułaSzyje --- |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
wow swietne rzeczy
![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Natalia, jak na szyjącą-początkującą nieźle sobie poczynasz, wszystkie Twoje "uszytki" spodobały mi się, najbardziej spódniczka-tulipan i sukienka z kratką. Jeśli można - to mam jedno zastrzeżenie, właśnie do tej sukienki. Wydaje mi się że lepiej by było gdybyś na tych kraciastych wstawkach ułożyła wzór kratki symetrycznie, od środka wstawki. Zwłaszcza tył jest taki niesymetryczny, mnie to trochę razi. Ale ogólnie sukieneczka jest bardzo ładna, a modelce to można pozazdrościć figury
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Dziękuję
![]() ![]() Jeśli chodzi o zdjęcia jo jestem jeszcze większym laikom niż w szyciu ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Bardzo dziękuję.
![]() Oczywiście, nie obrażam się, jestem otwarta na wszystkie uwagi ![]() ![]() |
|
Administrator
![]() |
|
Super uszytki! Jestem pod wrażeniem, nie szyjesz jak początkująca i widać, że nie boisz się ani krojów ani tkanin ![]() Brawo, oby tak dalej ! ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Bardzo dziękuję
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Fajnie, projektowanie widzę, książki też polecasz ![]() Kiedy to ja miałam figurę, na której zdjęcia i wykrój miały sens? ![]() Trzeba te momenty wykorzystać, zdjęć sobie nastrzelać, uczyć się szyć ładnie! Popieram!!! --- Ostatnio edytowane 2018-06-18 18:51:31 przez Koma --- ________________________________________________________
Nie ma rzeczy niemożliwych. Są tylko bardzo nudne i czasochłonne. |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.