Świeżynek
![]() |
|
Cześć,
mam tkaninę wiskozową, 100% wiskoza z nadrukiem i bordiurą biegnącą wzdłuż tkaniny. Masa 120g/m2, napisane jest aby prać ręcznie w 40 stopniach. Zgodnie z sugestiami jednej z forumowiczek (na szczęście) zdekatyzowałam tą tkaninę. Na 248 cm długości skróciła się tkanina o 6cm. Mam pytanie. Czy mogę skroić tunikę nie po długości tkaniny a po szerokości? Nie jest to wprawdzie zgodne z zasadami szycia, ale bardzo chcę aby bordiura znalazła się na dole tuniki. Pozdrawiam, Ela --- Ostatnio edytowane 2018-05-29 20:59:27 przez rammar --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Jeśli czegoś nie wolno a bardzo się chce to można
![]() ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Dziękuję Aniu za radę. Zrobię taką próbę jak zaproponowałaś. Pocieszam się ,że tkanina nie jest ciągliwa. Uszyję z szerokości, zrobię zdjęcie i nauczę się je wstawiać na forum. A w ogóle jeśli chodzi o materiałoznawstwo to jestem " totalna noga". I cieszę się że znalazłam to forum, bo tu jest bardzo dużo ciekawych informacji ale dużo trzeba szukać i czytać a cierpliwości brakuje.
pozdrawiam Ela |
|
Administrator
![]() |
|
Myślę, że nic się nie stanie. Uwielbiam wiskozę, to najlepsza tkanina na lato ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Susanno nie jestem zaprzyjaźniona z wiskozą ale jestem na dobrej drodze.
Rozwiałaś moje ostatnie wątpliwości. Odkładałam krojenie, ale dzisiaj zabiorę się do roboty, skoro dwie szyjące i znające się na rzeczy mają podobne zdanie. Dziękuję za odpowiedź pozdrawiam Ela |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.