Wersja do druku

Administrator
Mam pytanie odnośnie skracania spodni garniturowych - zawsze stosujecie taśmę wzmacniającą? Mam spodnie przyszłego pana młodego ;) Wąskie, takie do szelek. Spodnie otrzymałam niewykończone - wiadomo aby każdy sobie dostosował długość. Przyznam, że w spodniach z szerszymi nogawkami stosuję taśmę wzmacniającą ale czy w takich wąskich też?
Proszę o poradę jak Wy to robicie.

* Susanna szyje - mój blog :)

Stara Gwardia
w tego typu spodniach stosuje się taśmę, chyba że tkanina jest bardzo cienka to tego typu taśma może za bardzo usztywnić dół nogawki.
Stara Gwardia
Wolę i klientom sugeruję taśmę,ale jak klient dzwoni o 23 w piątek że w sobotę ma wesele i wpada z rana do mieszkania z portkami a o taśmie wiadomo nie pomyślał a i nie byłoby kiedy kupić to obrzucam overlockiem i podkładam ręcznie.Można ale taśma lepsza.Brzeg materiału lepiej się układa i nie niszczy tak szybko.
Administrator
OK zatem jutro pędzę po taśmę :) Nie ma co spodnie do ślubu to wiadomo muszą wyglądać super idealnie :)

* Susanna szyje - mój blog :)

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.