Wersja do druku

Świeżynek
Witam 🙂
Zastanawiam się nad zakupem sukienki, niestety problematyczne są jej rękawy. Są zdecydowanie za długie i za szerokie. Sukienka składa się w 50% z wełny,40% z akrylu i w 10% z wełny alpaki. Moje pytanie brzmi, czy taką sukienkę można skrócić, czy jej nie zniszczę. Na pierwszym zdjęciu jest sweter, ale rękawy wyglądają zupełnie tak samo jak w sukience która chce skrócić. Pozdrawiam 🙂

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Stara Gwardia
zuzanna031, wydaje mi się że pod uwagę trzeba również wziąć fason sukienki. Jeśli jest taka "workowata" jak ten sweter, ma opadające ramiona to skrócenie i zwężenie rękawów chyba jej nie zaszkodzi. Ale jeśli jest to sukienka taka bardziej wymiarowa, z typowo wszytymi rękawami i być może te rękawy są krojone z jakiegoś wycinka koła to może być problem ze zwężeniem, może się kłócić główka rękawa z dołem. Zastanawiam się też czy sukienka jest z tkaniny czy dziana jak ten sweter. Bo jeśli dziana to jeszcze większy problem - jak zakończysz rękawy na dole? No niby można nałożyć dolny brzeg rękawa na druty i dodziergać ściągacz lub jakąś pliskę, ale dla zwężenia musiałabyś obciąć rękawy po bokach - wtedy ryzykujesz że mogłyby "polecieć" oczka. Napisz coś więcej o tej sukience albo daj foto, będzie łatwiej coś podpowiedzieć.
Stara Gwardia
Za cenę sukienki plus cenę być może nieudanych przeróbek kup włóczkę,poszukaj w oklicy Pani Babci Sąsiadki która włada drutami,daj dorobić do emerytury i ciesz się unikalną sukienką w swoim rozmiarze :okok: Takie rękawy żeby je zwęzić i skrócić i tak trzeba wypruć i częsciowo spruć i na nowo udziergać.

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.