Świeżynek
![]() |
|
Witam 🙂
Zastanawiam się nad zakupem sukienki, niestety problematyczne są jej rękawy. Są zdecydowanie za długie i za szerokie. Sukienka składa się w 50% z wełny,40% z akrylu i w 10% z wełny alpaki. Moje pytanie brzmi, czy taką sukienkę można skrócić, czy jej nie zniszczę. Na pierwszym zdjęciu jest sweter, ale rękawy wyglądają zupełnie tak samo jak w sukience która chce skrócić. Pozdrawiam 🙂 |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
zuzanna031, wydaje mi się że pod uwagę trzeba również wziąć fason sukienki. Jeśli jest taka "workowata" jak ten sweter, ma opadające ramiona to skrócenie i zwężenie rękawów chyba jej nie zaszkodzi. Ale jeśli jest to sukienka taka bardziej wymiarowa, z typowo wszytymi rękawami i być może te rękawy są krojone z jakiegoś wycinka koła to może być problem ze zwężeniem, może się kłócić główka rękawa z dołem. Zastanawiam się też czy sukienka jest z tkaniny czy dziana jak ten sweter. Bo jeśli dziana to jeszcze większy problem - jak zakończysz rękawy na dole? No niby można nałożyć dolny brzeg rękawa na druty i dodziergać ściągacz lub jakąś pliskę, ale dla zwężenia musiałabyś obciąć rękawy po bokach - wtedy ryzykujesz że mogłyby "polecieć" oczka. Napisz coś więcej o tej sukience albo daj foto, będzie łatwiej coś podpowiedzieć.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Za cenę sukienki plus cenę być może nieudanych przeróbek kup włóczkę,poszukaj w oklicy Pani Babci Sąsiadki która włada drutami,daj dorobić do emerytury i ciesz się unikalną sukienką w swoim rozmiarze
![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.