Stara Gwardia
|
|
Witam wszystkich serdecznie
![]() Mam dylemat z uszyciem góry sukienki i może macie jakieś pomysły na usztywnienie tych plis? Proszę, bo straciłam już nadzieję ![]() Wiadomość skomentowana przez
Susanna
:
Ten wątek został przeniesiony z kategorii TECHNICZNIE O FORUM. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Dzień dobry mamoIzy : )
Wiesz, ja nie szyję takich sukienek, ale może będę miała jakiś pomysł. Na czym polega dylemat z szyciem góry sukienki? Usztywnić można wkładem odzieżowym dzianym, takim do płaszczy, żakietów a może wkładem koszulowym tkanym? Trzeba by spróbować, zobaczyć jaki efekt się uzyska. A może wkładem wszywanym? --- Ostatnio edytowane 2018-11-26 12:39:50 przez Fides --- |
|
Stara Gwardia
|
|
Dzień dobry Fides, jak miło popisać z dobrymi znajomymi
![]() ![]() Problem mam z utrzymaniem tkaniny na rękach. Te "poły" na przodzie gorsetu usztywniłam camelą, ale na rękawach wcale mi się nie będą trzymały. Szukam rozwiązania. Dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam serdecznie ![]() |
|
Stara Gwardia
|
|
Post nie jest dodany w odpowiednim wątku, za co przepraszam, chciałam go przenieść, ale nie wyszło.
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Podobny model ma cieniutkie ramiączka
|
|
Stara Gwardia
|
|
Marianka50
wielkie dzięki ![]() Bardzo ważną rolę odgrywa tutaj tkanina, która niestety nie daje się łatwo modelować, nawet podklejona. Sukienka ze zdjęcia pewnie była na uszyta na "czerwony dywan", bo sądzę, że ruchy rąk też są ograniczone. |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.