Świeżynek
![]() |
|
Witam
Zwracam się z prośbą o pomoc, może ktoś będzie umiał mi podpowiedzieć. Mianowicie kupiłam używanego owerlocka brother 934d,nawlekłam nici, ale ciągle mi rwie jedną - pierwszą od prawej. Co może być nie tak? Zaznaczyłam miejsce na zdjęciu, w którym nić się urywa. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Witam, dzień dobry, cześć wskazowko
![]() Załóżmy, że nić jest dobra i nie ma usterki, trzeba sprawdzić nawleczenie nitek. Czy masz do tej maszyny instrukcję? --- Ostatnio edytowane 2018-12-06 08:54:49 przez Fides --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Zmień nici i nawlekaj w kolejności: górny chwytacz (nić druga od prawej)potem dolny chwytacz (nić pierwsza od prawej)Dolny chwytacz ma automat ułatwiający nawlekanie, trzeba pociągnąć z tą białą część ze strzałką, zamocować nić i wsunąć z powrotem.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Fides instrukcję mam (w języku angielskim) i podążam za nią.
Marianka50 pociągałam za tą strzałkę i nić chyba prawidłowo jest wsunięta. Jeszcze spróbuję zmienić kolejność nici. Na 4-ta nić (pierwsza od lewej) jest taka sama jak ta 1-sza od prawej i się nie rwie. Spróbuję jeszcze coś pozmieniać. |
|
Świeżynek
![]() |
|
Zmieniłam nici, nawlekłam jeszcze raz i jest lepiej.
Mam taki ścieg jak na zdjęcia. Co trzeba przestawić, żeby był poprawny. Ułożenie nici mam następujące od lewej do prawej. 1-nitka szara, 2-nitka różowa, 3-nitka brązowa, 4-nitka czerwona. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ja mam owerlok 1034d tu jest do niego instukcja, może się przyda. file:///C:/Users/Biblioteka/Downloads/M-1034D-POLISH.pdf
na stronie 23 jest regulacja ściegu |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Po polsku instrukcja to po polsku : ) Pod "dodaj obrazy" jest "załaduj plik pdf".
--- Ostatnio edytowane 2018-12-06 17:07:25 przez Fides --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Mam nadzieję, że Marianko się nie pogniewasz, że zalinkuję: instrukcja do Brother 1034D: https://download.brother.com/welcome/doch000391/1034d_ug01pl.pdf
Można zacząć tak: ustawić naprężacze na jedną wartość, np na 3. I potem po kolei, regulować nitki. Trzeba wiedzieć, które nitki powinny być na wierzchu, które na spodzie. Powolutku, kawałek obrzucić, pooglądać z obu stron, ustawić, aż do sukcesu. Masz nawleczone różne kolory, dasz radę : D |
|
Świeżynek
![]() |
|
Dziękuję za porady. W końcu miałam czas żeby usiąść i poprobowac. Udało mi się ustawić scieg, nie jest idealnie ale dużo lepiej. Instrukcja pod polsku się przydała,Nie pomyslalam wcześniej żeby użyć od innego modelu
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ja na początku przyjaźni z owerem regulowałam ustawienia na tkaninie, jeśli było ok to potem "dostrajałam do dzianiny.Czy dzianina, którą szyjesz to lama?
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.