Świeżynek
![]() |
|
Witam,
Mam wielki problem nie mogę sobie samemu poradzić aby szyć ściegiem owerlokowym, wydaje mi się że wszystko ustawione dobrze ale maszyna nie szyję prawidłowo od drugirj strony jest platanina. byłem w sklepie gdzie kupiłem maszyne ze swoim materiałem ale nie chcieli mi pomóc abym przy nich chwile poszył, tylko kazali mi pójść na miasto a jak wróciłem pokazali mi pasek i przy mnie przeszyli. A ja jestem w punkcie wyjscia maszyna stoi a ja nie szyję. Jestem z okolic Puław woj Lubelskie czy ktos z Was moze mi pomóc bo ma też Pfaffa lub wie jak mi pomóc? - moge podjchać ze swoją maszyną. Bardzo mi zalezy aby mógł przy kimś po jego okiem chwile poszyć na swoim materiale. pozdrawiam Mariusz --- Ostatnio edytowane 2019-07-20 10:43:01 przez mmario --- --- Ostatnio edytowane 2019-07-20 10:43:46 przez mmario --- --- Ostatnio edytowane 2019-07-20 10:55:47 przez mmario --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Witaj,
Czy przy nawlekaniu górnej nitki stopka była podniesiona? Na jakim materiale wypróbowujesz ścieg owerlokowy? Tkanina, dzianina? Czy inne ściegi - ścieg prosty, zygzak, inne dekoracyjne - są prawidłowe na tym materiale? Czy igła jest dopasowana do materiału? Lepiej, gdy do przeszycia są założone dwa kolory nitek, łatwiej się zorientować, co nie gra. Spróbuj wszystko sprawdzić, w razie niepowodzenia proszę dodaj zdjęcia do wątku. --- Ostatnio edytowane 2019-07-23 11:18:39 przez Fides --- |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.