Świeżynek
![]() |
|
Czy ktoś z was ma doswiadczenia z tym materiałem? Co mozna z niego uszyć?
Planuję sobie uszycie spodnicy z koła. Moje marchiano jest dosyć lejące. Czy wszycie taśmy krynolinowej dookola brzegu sprawiloby żeby spodnica była stercząca ? Co byscie zaproponowali uszyc? |
|
Świeżynek
![]() |
|
Zrezygnowałam z pomysłu na szycie spodnicy z koła. Taki projekt pochłania zbyt wiele materiału, a ja jestem całkowitym amatorem I nie chcę na raz zaryzykowac takiej ilości tkaniny. Zamiast tego wezmę się za uszycie czegos prostszego,co bedzie kosztowało mniej. Czyli 2czesciowa bluzka , 2czesciowa czyli przód + tył. Z jak najłatwiejszym dekoltem. Marzę o kolnierzu.. ale się boję że spartaczę.
Materiał juz mam. Jakiej igły powinnam użyć do marchiano? |
|
Krawiec-Filozof
![]() |
|
Nie miałem nigdy w rękach tego materiału, ale z mocno powiększonych zdjęć wnioskuję, że to rodzaj delikatnej dzianiny. Dlatego nasuwa się użycie igły do dzianin.
Najlepiej będzie, jeśli wypowie się ktoś zapoznany już z tą tkaniną, choćby wstępnie. ![]() ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
|
Świeżynek
![]() |
|
Dziękuję Zibiasz. Jak narazie , nie mogę się połapać w oznaczeniach , numerach itd. a te wsyzstkie rodzaje I igieł to jak chiński dla mnie. Bluzka jest już uszyta.Tak mi się wydawało, że trzeba uważać. Użyłam igły chyba uniweraslnej,ale cienkiej, o grubości 70.Dobrze się szyło, nie ma dziurek po igle. Bluzka jednak wyszla mi za duża chyba XXXXXXXL. Przesadzilam z powiększeniem wykroju. Może sie kiedyś przyda dla jakiejś ciężarnej
![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.