Świeżynek
![]() |
|
Witajcie,
Pacjent to łucznik 884, podczas szycia maszyna nagle zatrzymuje materiał, jakby plącze nitkę od spodu i nie pozwala przesunąć materiału dalej, dziwne zjawisko bo cały czas na tych ustawieniach szyłam i było wszystko dobrze, poniżej przesyłam filmik na którym nagrane zostało szycie i zaklinowanie materiału, dodam ze każda próba szycia tak się kończy. Ktos wie czy to cos poważnego? Co z tym zrobić? czy dam rade sama to naprawić czy trzeba jechać do serwisu z maszyna? Dodam ze temat pilny bo robota w trakcie przerwana. Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedzi https://we.tl/t-dM6LUqhAkk |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Spróbuj wyczyścić okolice bębenka i pod nim. Jaka jest długość ściegu?
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Igłę wymieniłabym na nową.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Może górna nić idzie za luźno.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
|
|
Świeżynek
![]() |
|
materiał bawełna, długość ściegu 2.5, napręzenie nitki 3, docisk stopki normal, bebenek regularnie czyszczony i wszystko wokol niego rowniez, odkręciłam trzy śrubki i przesunęłam delikatnie blaszkę z takim ząbkiem która tak jakby przytrzymuje bębenek to już jakby nie klinuje materiału, ale teraz pojawił się inny problem , po chwili szycia zrywa mi nitkę górną przy samej igle
--- Ostatnio edytowane 2020-04-10 23:20:53 przez czarnaszpulka --- |
|
Świeżynek
![]() |
|
igla tez jest nowa więc to raczej nie jej wina tez o tym myslalam
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Po co było ruszać tą blaszkę. Bardzo ważme jest prawidłowe ustawienie tej blaszki. Czarny koszyk musi mieć minimalny luz pomiedzy nim a brzegiem tej blaszki. Jak nie bedzie luzu to górna nić nie będzie mogła przejść a jak będzie za duży to koszyk może wyskakiwać z chwytacza.
--- Ostatnio edytowane 2020-04-11 12:13:21 przez myszek67 --- --- Ostatnio edytowane 2020-04-11 17:50:31 przez myszek67 --- --- Ostatnio edytowane 2020-04-11 17:51:24 przez myszek67 --- |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.